Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij Celta: de magnetron Guidetti

Alsof de duvel ermee speelt; Ajax kreeg de vorige Europese ronde Standard Luik op bezoek voordat de Belgen tegen aartsrivaal Anderlecht moesten. Celta speelt zondag de verhitte derby tegen Deportivo La Coruna. En oh ja, Ajax heeft zondag de klassieker. Derby’s en klassiekers beïnvloeden het heerlijk Europees avondje.

20 oktober 2016 - 13:31
UsershyraDesktopajax_dataimages9af0f05b77140f1de600e7541f606f5f_normal
Celta-speler Guidetti wordt in Galicië vergeleken met een magnetron. © Pro Shots

Trainer Peter Bosz zei het al voordat hij het vliegtuig nam naar Vigo: praat niet over Feyenoord, want dan denk je aan Feyenoord en laten we het er dus vooral niet over hebben. Ajax kan Europees een grote stap naar overwintering zetten en dus moet alle focus op Celta de Vigo.

En aan de overkant, in Galicië? Daar is het best onrustig, na een 5-0-afstraffing in de competitie tegen Villarreal, discussies tussen lokale politici en voorzitter Carlos Mourino over het bouwvallige stadion Balaidos en de komende oververhitte derby tegen Deportivo La Coruna.

Wat doet trainer Eduardo Berizzo dan als Ajax op bezoek komt voor een Europees avondje? Hij treedt hoogstwaarschijnlijk aan met een B-ploeg. Zekerheidjes Hugo Mallo (aanvoerder), Theo Bongoda, Gustavo Cabral en Iago Aspas krijgen rust, meldt El Mundo Deportivo vandaag.

Daarmee geeft de coach, die voor de honderdste keer op de Celta-bank zit, overduidelijk aan de Galicische derby topprioriteit te willen geven. Gevaarlijk, want wat doen de vervangers die nu een kans krijgen?

Scandinavische oplossing
Vooral interessant is het hoe Berizzo aanvallend de puzzel legt. Het wordt waarschijnlijk een Scandinavische oplossing, met als troeven de Deen Pione Sisto (ooit hoog op het verlanglijstje bij Ajax) en de Zweed John Guidetti, nog maar net hersteld van een enkelblessure. 

Guidetti? Ja. En zo denken we toch weer, ondanks dat het niet mag, aan de klassieker. In Rotterdamse dienst trapte de Zweed met Italiaanse roots er nog wel eens eentje in. Hij is er ten minste op gebrand tegen Ajax z’n best te doen. En dat past weer bij zijn nieuwe bijnaam: Microonda, Spaans voor magnetron. Hij scoort volgens de Galiciërs sneller dan dat je een kop melk kunt opwarmen in zo’n apparaat. 

Laten we hopen dat Guidetti het niet beter doet dan een verzuurd pakje schoolmelk, en dat Ajax als koploper in groep G vanaf 19.00 uur een grote stap zet naar overwinteren in de Europa League. Dan pas kan en mag het vizier vol op de klassieker van aanstaande zondag.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >