Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij ADO: verbod ‘Bananenlied’ Darkraver

De vorige editie van ADO Den Haag-Ajax werd ontsierd door oerwoudgeluiden vanaf de tribune richting Riechedly Bazoer. ADO doet er nu alles aan om elke schijn te voorkomen aankomende zondag. De club verbood DJ Darkraver om die reden het nummer ‘Gaan met die banaan’ te draaien.

15 oktober 2016 - 14:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesa1573df2cd50d0544846342b1c23228f_normal
Bazoer kreeg bij het vorige uitduel met ADO oerwoudgeluiden naar zijn hoofd geslingerd. © Pro Shots

DJ Darkraver treedt bij de wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag op in het Kyocera Stadion. Steve Sweet, zoals hij in het echt heet, kreeg tot zijn eigen verbazing echter te horen dat hij het nummer ‘Gaan met die banaan’ niet mag draaien.

“Omdat het racistisch zou kunnen overkomen”, zegt hij tegen Den Haag FM. “Hij (Cem Araci van Outsiders, red.) is een Turk en ik ben een neger. Dan gaan wij toch geen racistische plaat draaien. Den Haag: what the fuck is dat.”

Een woordvoerder van ADO zegt er alles aan te willen doen om spreekkoren en situaties zoals die zich vorig jaar voordeden te voorkomen. “Het zou zo kunnen zijn dat dit liedje op een later moment in de wedstrijd racistisch wordt uitgelegd door de supporters.”

Enfin, er wordt natuurlijk ook gewoon gevoetbald zondag. We zullen jullie de clichés van trainer Zeljko Petrovic over ‘spelen als mannen’ en ‘wedstrijd van het jaar’ besparen. De trainer kende een uitstekende start met tien punten uit de eerste vier wedstrijden, maar de laatste vier duels van de Hagenezen leverden welgeteld nul punten op.

Petrovic kan nog niet beschikken over zijn aanvoerder Aaron Meijers, die kampt met een gescheurde kruisband. Ook zal de trainer een vervanger moet zoeken voor Tom Trybul, die geschorst is voor het duel met Ajax. Peter Bosz zag zijn spelers ongeschonden uit de interlandperiode komen en beschikt over een nagenoeg fitte selectie.

Gevoelsmatig heeft Ajax het vaak lastig uit bij ADO, maar de cijfers zijn niet eens zo slecht. Van de laatste achttien bezoekjes aan Den Haag in competitieverband verloren de Amsterdammers slechts één keer. 11 keer ging Ajax er met de volle buit vandoor, zes keer eindigde het duel in een gelijkspel.

ADO Den Haag en Ajax trappen zondag om 16:45 uur af in het Kyocera Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van Kevin Blom.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >