Heerlijke goal Hassett bij ruime zege Ajaxvrouwen op PEC

De Ajaxvrouwen hebben hun flitsende start aan de competitie vrijdagavond een uitstekend vervolg gegeven. De ploeg van Ed Engelkes had op De Toekomst geen kind aan hekkensluiter PEC Zwolle: 5-0.

15 oktober 2016 - 09:49
UsershyraDesktopajax_dataimages78abfac0fb73818aaeb818480e9800a4_normal
De Amsterdamse trein dendert door: 18 uit 6! © Sjoerd Tullenaar

De Ajaxvrouwen waren vanaf minuut één de ploeg die de dienst uitmaakte. Het duurde ondanks een legio aan kansen lang totdat de Amsterdammers de openingstreffer maakten. Chantal de Ridder schoot pas in de 37ste minuut de 1-0 tegen de touwen.

Daarna was het Zwolse verzet gebroken. Desiree van Lunteren verdubbelde niet veel later de score. De middenveldster benutte een vrije trap, waardoor de Ajaxvrouwen gingen rusten met een 2-0 voorsprong.

PEC Zwolle kwam in de tweede helft iets beter voor de dag, maar echt grote kansen kreeg de ploeg niet. Aan de andere kant leek de ploeg van Ed Engelkes het ook wel te geloven. De koploper controleerde de wedstrijd zonder zelf echt veel te creëren.

Gelukkig gaven de Amsterdammers in de slotfase toch nog even gas. Kelly Zeeman, invalster Betsy Hasset en opnieuw Van Lunteren zorgden ervoor dat de Ajaxvrouwen ook aan het doelsaldo werkten. Met name de 4-0 van Hasset was het vermelden waard. De Nieuw-Zeelandse nam de bal uitstekend aan op haar borst en knalde de bal onderkant lat binnen.

“Mijn vader was hier vanavond, mijn twee broers en mijn neef,” zei de kleine middenveldster na afloop tegen Ajax TV. “Ze stonden vlak achter het doel en ik scoorde terwijl ze hier waren. Dat was fantastisch. Een perfecte timing, want mijn vader was helemaal uit Nieuw-Zeeland gekomen.”

Door de zege staan de Ajaxvrouwen op achttien punten uit zes duels (doelsaldo: 14-1). De Amsterdammers staan nu zes punten los van zowel ADO Den Haag als FC Twente. De nummer twee en drie speelden wel een wedstrijd minder, de clubs staan zondag tegenover elkaar.