Gudelj wint met Servië, Sánchez op tribune bij Colombia

Waar Nemanja Gudelj bij Ajax de laatste tijd vooral op de reservebank plaatsneemt, is hij bij Servië wel basisspeler. Hij stond donderdagavond de gehele wedstrijd in het veld en won in en tegen Moldavië met 3-0.

07 oktober 2016 - 11:47
UsershyraDesktopajax_dataimagesd2afc4b8e3c1d08219e4b15c344d7665_normal
Duimpjes omhoog, Gudelj speelt negentig minuten en wint. © Pro Shots

De Serviërs stonden halverwege al op een 2-0-voorsprong door doelpunten van Filip Kostic en Branislav Ivanovic. Een halfuur voor het einde van de wedstrijd maakte Dusan Tadic er 3-0 van.

Door de overwinning deelt de ploeg van Gudelj de eerste plaats nu met Wales, Oostenrijk en Ierland. met vier punten in groep D van de WK-kwalificatie. Zondag neemt Servië het in eigen huis op tegen Oostenrijk.

Davinson Sánchez pakte met Colombia drie punten op bezoek bij Paraguay, maar leverde daar zelf geen bijdrage aan. De verdediger werd wel opgeroepen door de bondscoach, maar moest tijdens de wedstrijd op de tribune plaatsnemen Daar zag hij dat zijn landgenoot Edwin Cardona in de blessuretijd van de tweede helft het enige doelpunt maakte.

Daardoor staat Colombia nu op een gedeelde derde plaats halverwege de WK-kwalificatie. De eerste vier landen plaatsen zich direct voor het WK, nummer 5 speelt play-offs. Colombia speelt dinsdag thuis tegen koploper Uruguay, wie weet zit Sánchez dan wel bij de selectie.