Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

El Ghazi geeft teken van leven: 'Draag dit shirt met trots'

Het was maar een halfuurtje. En ja, ADO Den Haag spartelde reeds als een vis op het droge. Maar toch, de invalbeurt van Anwar el Ghazi biedt hoop. De rechtsvoor deed eindelijk weer eens leuke dingen en toonde zelfs een prachtige actie. El Ghazi houdt hoop op betere tijden.

17 oktober 2016 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimages4625d134522ed539eb4257332aa71498_normal
Als deze bal toch eens binnen was gegaan... © Pro Shots

Het kon de laatste twee seizoenen niet op voor El Ghazi, die Jong Ajax oversloeg en vrijwel direct topscorer werd van Ajax. Hij had er nog nooit van gehoord, maar zelfs de Coen Dillen-index werd vorig seizoen van stal gehaald na een wervelende start.

Iedere wedstrijd scoren is niet vol te houden. Uiteraard. Alleen droogde bij El Ghazi zo'n beetje alles op. Van international werd hij bankzitter. “Ik heb de knop omgezet en geef alles op de training, ik draag met trots het shirt. Ik werk hard en vecht voor mijn plek,” aldus de invaller tegenover de NOS.

Ook Peter Bosz was niet ontgaan dat El Ghazi er zin in had op het nepgras van het Kyocera Stadion. “Anwar viel geweldig in. Hij zorgde voor balbezit en was dreigend. Het is ook niet gemakkelijk. Hij wil natuurlijk starten, maar deed het erg goed.”

El Ghazi heeft in interviews altijd een net woordje klaar. Het gaat over hard werken, je best doen en ga zo maar door. Dat is dit keer niet anders, bijvoorbeeld als zijn mooie solo ter sprake komt. De bal rolde nipt langs de verkeerde kant van de paal, anders was hij maker van het doelpunt van het weekeinde.

“Ik was bij vlagen gevaarlijk, maar had ook een keer mogen scoren. Hij moet erin, precies. Het gaat niet om de actie, maar het rendement. Het was een mooie actie. Al zie ik de bal liever binnen gaan,” vervolgt de 21-jarige aanvaller. “Dit leek weer op de oude El Ghazi. Ik heb vandaag iets laten zien. Ik ben op de goede weg, maar ben er nog lang niet. Ik moet de trainer nog zien te overtuigen en hoop dat mijn tijd weer komt.”

Wie weet komt de tijd van El Ghazi verderop in deze belangrijke week. Ajax treedt buitenshuis aan tegen Celta de Vigo en Feyenoord. Andere koek dan ADO, prima krachtmetingen om in te schatten of El Ghazi echt op de weg terug is!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >