Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

El Ghazi en Tete hebben met Bosz gepraat over reserveplaats

Kenny Tete en Anwar el Ghazi waren vorig seizoen min of meer zekerheidjes. De rechtsback speelde tot zijn blessure vrijwel alles en de aanvaller deed in 27 van 32 competitiewedstijden mee. Maar onder Peter Bosz is alles anders. De twee zijn hun basisplaats kwijt.

07 oktober 2016 - 15:06
UsershyraDesktopajax_dataimages22a5bcb22fe2a2db90c62ab331d947ed_normal
Leuk is het niet om op de bank te zitten, maar ze moeten de keuze van Bosz accepteren. © Pro Shots

Donderdagavond speelden Tete en El Ghazi weer eens een volledige wedstrijd. Met Jong Oranje namen ze het op tegen Jong Turkije (0-0). “Ik speelde vol vertrouwen en was blij dat ik weer minuutjes mocht maken,” vertelt Tete na afloop aan NUsport.

El Ghazi was na de wedstrijd redelijk tevreden over zijn spel. “Het was een bizar potje. Ik miste zelf twee honderdprocentkansen, maar had wel dreiging. Ik ben niet heel ontevreden over mijn eigen prestatie.”

Maar de wedstrijd zal voor El Ghazi weinig veranderen aan zijn situatie bij Ajax, denkt hij zelf. Al was het wel een mooi moment geweest om indruk te maken op Bosz, de trainer zat in Alkmaar op de tribune. “Of ik denk dat ik hem heb kunnen overtuigen? Als we hadden gewonnen en ik een doelpuntje had gemaakt misschien wel,” aldus El Ghazi.

Als de twee na de interlandperiode weer op de bank belanden, hoeven ze geen uitleg te vragen aan Bosz. Die uitleg hebben ze namelijk al gekregen. “We hebben wel wat besproken, maar dat hou ik het liefst tussen mij en de trainer,” zegt Tete.

El Ghazi stapte zelf op Bosz af. “Ik ben naar hem toe gegaan en heb gezegd dat ik er nog steeds ben. Toen zei hij dat hij me een heel goede speler vindt, maar dat hij keuzes moet maken. Ik moet wachten op mijn kans.”

Ondanks de uitleg was het kwijtraken van zijn basisplaats wel een klap voor Tete. “Ik had het niet verwacht. Niemand, denk ik. Het was even slikken, maar het zijn de keuzes van de trainer. Ik ben doorgegaan en ben gelukkig. Ik voel me heel fit en zit hartstikke lekker in mijn vel, dat is het belangrijkste.”

El Ghazi denkt uiteindelijk sterker uit deze periode te komen. “Ik ben volwassener geworden. Ik heb de laatste tijd veel klappen te verduren gehad, onder meer doordat ik bij Ajax minder speel. Het is iets waardoor ik als jonge jongen ben gegroeid.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >