Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Een liedje voor Onana

Ik heb nu al twee dagen een liedje in mijn hoofd, een liedje over Andre Onana. Het eerste liedje over Onana. En ik word er ook nog eens vrolijk van. Net zo vrolijk als ik word van de prestaties van de keeper.

Door Niels Pach
25 oktober 2016 - 14:53

Het liedje gaat als volgt:

Save, alsof het je laatste bal is,
Save, alsof de morgen niet bestaat,
Save, alsof het nooit echt af is,
En save, pak alles wat je kan,
O-na-na-na-na,
O-na-na-na,
O-na-na-na,
Pakt alles wat-ie kan!

Dat alles op de melodie van 'Leef' van André Hazes Jr. Zing het maar, ik beloof dat het ook bij jou niet meer uit je hoofd gaat. Dat verdient Onana. Hij heeft me de afgelopen weken overtuigd. Wat mij betreft mag hij de rest van het seizoen onder de lat staan.

Lange tijd zat ik in Team Krul. Ik zag ook wel dat Onana het goed deed, maar op de een of andere manier werd ik er ook een beetje onrustig van. Ik denk dat het vooral kwam door zijn prestaties in Jong Ajax, daar had hij de ene na de andere gekke actie.

De Onana in Ajax 1 is simpelweg een heel andere Onana dan die van Jong Ajax.

En als je iets niet wilt, is het dat je keeper voor onrust zorgt. Van de gedachte aan Tim Krul in het doel werd ik rustiger. Een stukkie ouder, meer ervaring op het allerhoogste niveau, dat werk. Maar ik ben om.

De Onana in Ajax 1 is simpelweg een heel andere Onana dan die van Jong Ajax. Hij doet nog steeds wel gekke dingen, maar alleen op momenten dat het kan. Een beetje snapchatten hier, een rondje rennen bij een doelpunt daar. Dat mag allemaal, want op momenten dat het moet staat hij er.

Ik heb er tijdens de klassieker extra op gelet, hij zat overal goed bij. Kijk de kansen van Feyenoord maar eens terug. Hoe groot ze ook waren, de kans was klein dat het doelpunten werden, Onana stond goed opgesteld.

Bij de ballen die naast of over gingen, kon je het helemaal goed zien, de Ajaxkeeper had de bal gewoon gehad als-ie tussen de palen kwam. Precies daar word ik rustig van. Daarom zit ik sinds zondag in Team Onana.

Daar komt dus nog bij dat ik me er heel erg verheug op de momenten dat het liedje van Onana door de Ajaxsupporters wordt gezongen. Dat kan mij niet vaak genoeg gebeuren. Dus nog een keer:

Save, alsof het je laatste bal is,
Save, alsof de morgen niet bestaat,
Save, alsof het nooit echt af is,
En save, pak alles wat je kan,
O-na-na-na-na,
O-na-na-na,
O-na-na-na,
Pakt alles wat-ie kan!

En nu jullie!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >