Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Debutant Clement scoort twee keer, krijgt zoen van moeder

Het was nooit van: let eens op, Pelle Clement komt eraan! Maar hij stond er woensdag maar wel mooi, in Werkendam. Clement debuteerde zelfs stijlvol in het eerste elftal van Ajax. Hij scoorde twee keer en kreeg live op nationale televisie een dikke zoen van zijn moeder.

27 oktober 2016 - 12:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesa9ada071cdf209d16326eda59cda7973_normal
Clement doet de Ajaxtraditie met twee treffers alle eer aan. © Pro Shots

Je hebt wel eens van die talenten bij Ajax van wie je in de C'tjes al weet: dat wordt een grote! Nu is Clement ook niet de grootste, maar hij was nooit een van die spelers voor wie je afreisde naar De Toekomst. Wie weet komt daar de komende tijd verandering in, we gaan het zien.

De twintigjarige Clement is al een tijdje goed bezig bij Jong Ajax, zoveel is zeker, en in Werkendam of all places kwam de beloning: debuteren in de hoofdmacht! “Ik heb een beetje last van mijn kaken door die grijns op mijn gezicht,” deelt de debutant met AT5. “Het is mooi dat je erbij zit en dan twee keer scoren, bizar hoe snel het allemaal gaat.”

Het kan geen toeval zijn dat beide treffers van Clement werden voorbereid door 'Appie' Nouri. “We spelen al elf jaar samen. Ik hoef 'm alleen maar te roepen en als ik ga rennen, krijg ik vaak de bal. We hebben geen oogcontact meer nodig. Anderen zien de bal niet eens aankomen, ik sta dan al alleen voor de keeper.”

Clement stond direct na afloop weer in de spotlights, tijdens de pitch invasion. De familie Clement meldde zich ook binnen de lijnen, maar we keken even op toen Pelle live op televisie door een wat oudere vrouw op de mond werd gekust. “Dat was gewoon mijn moeder, hoor. Rustig aan doen!”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >