Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cerny wil tegenslag overwinnen: 'Ik ben een vechter'

Een bekerwedstrijdje is voor de ene speler belangrijker dan voor de andere. Er stond voor Vaclav Cerny in Werkendam heel wat op het spel. De Tsjech kreeg voor het eerst in zijn carrière te maken met tegenslag en hoopt snel weer in beeld te komen bij het eerste.

28 oktober 2016 - 15:31
UsershyraDesktopajax_dataimages174b043e15ee7adfb16465257f9fb804_normal
Cerny koos voor Ajax en wil slagen bij Ajax, niet weglopen. © Pro Shots

De vleugelflitser haakte vorig seizoen aan bij de A-selectie en stond in de belangrijke wedstrijden tijdens de ontknoping van het seizoen zelfs in de basis. Toch zagen we Cerny dit seizoen vooral op De Toekomst voetballen, met Jong Ajax.

In een reactie stipte Peter Bosz aan dat hij talenten verdeelt in twee categorieën: vechters en vluchters. Waar kunnen we Cerny indelen? “Ik ben een vechter, voor tweehonderd procent,” meldt hij aan Ajax Life.

“Dit is de eerste tegenslag in mijn carrière, dat is absoluut waar. Ik had het er hartstikke zwaar mee, maar als ik dit goed oppak, maakt het me sterker. Ik probeer bij Jong Ajax wedstrijden te beslissen, assists te geven en goed te spelen, zodat ik snel weer kan spelen waar ik wil.”

Ook al wordt talenten zodra ze goed genoeg zijn door Ajax alle kansen geboden, soms kiezen jongelingen ervoor uit te vliegen. Daar hoeven we bij de negentienjarige Cerny, die tegen Kozakken Boys twee assists gaf en zelf trefzeker was, niet bang voor te zijn.

“Ik heb iets van vijf mensen om me heen met wie ik zulke zaken bespreek. Mijn vader is heel belangrijk in deze situatie, hij wilde zien hoe ik hiermee zou omgaan. Ook mijn zaakwaarnemer en Nemanja Gudelj behoren tot die selecte groep.”

“Ajax is de club waar ik voor heb gekozen, waar ik pas en waar ik wil spelen. Ik had vier jaar geleden ook voor andere clubs kunnen kiezen. Het is ook niet zo dat Ajax niet langer inzet op de jeugd, het ligt puur aan mij en de trainer die mij een kans geeft. Als ik goede acties maak, komt mijn kans vanzelf dichterbij.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >