Cerny schenkt Jong Ajax onverdiend punt in Volendam

Vaclav Cerny was maandag met twee doelpunten tegen de Graafschap (4-2-zege) al goud waard voor Jong Ajax, ook tegen FC Volendam was de Tsjech belangrijk. Cerny bezorgde zijn ploeg vrijdagavond op bezoek bij de palingboeren nog een puntje: 1-1.

22 oktober 2016 - 10:09
UsershyraDesktopajax_dataimagescd81d88d25c1bce9438ec37f2658fbe6_normal
Het was alweer het achtste doelpunt voor Cerny in de Jupiler League. © Pro Shots

Verdiend was die gelijkmaker overigens niet. FC Volendam had zeker in de eerste helft het betere van het spel, maar verzuimde de wedstrijd in vroeg stadium te beslissen. Het was met name aan keeper Norbert Alblas te danken dat het nog lang 0-0 bleef.

Een doelpunt van FC Volendam kon echter niet uitblijven. Het was uiteindelijk Kevin van Kippersluis – de aanvaller voetbalde in de jeugd bij Ajax en is nog altijd goed bevriend met Davy Klaassen – die zijn ploeg verdiend op voorsprong zette. Na een mooie pass van Joey Veerman krulde Van Kippersluis de bal achter Alblas.

Diezelfde Van Kippersluis kon de Volendammers in de tweede helft op een ruimere marge brengen. Na een overtreding van Matthijs de Ligt legde scheidsrechter de bal op de stip, maar Van Kippersluis schoot de bal echter op de paal, waardoor Jong Ajax nog mocht hopen op een puntje.

En dat puntje kwam er. Abdelhak Nouri stuurde vijf minuten voor tijd Cerny de ruimte in en de Tsjech maakte er op zijn beurt met een uitstekend schot 1-1 van. Het was alweer het achtste doelpunt van Cerny in de Jupiler League. Pelle Clement kreeg in blessuretijd nog een goede kans om er zelfs 1-2 van te maken, maar dat was teveel geweest, vond ook trainer Marcel Keizer.

“We hebben de afgelopen tijd aardig wat lof gekregen over de uitslagen. Daar was vandaag niet veel van te zien. Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We hadden met 3-0 achter kunnen staan in de rust. Het was absoluut geen terecht gelijkspel, Volendam had hier moeten winnen,” zei de trainer op het digitale thuis van de club.

Door het gelijke spel zakt de ploeg van Keizer een plaatsje op de ranglijst. De Amsterdammers delen nu de vierde plaats met NAC Breda. De achterstand op koploper Jong PSV is nu vier punten.