Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz ziet klassieker als belangrijk, niet cruciaal

Er staat nogal wat op het spel bij de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord komende zondag. We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar mochten de Amsterdammers verliezen dan wordt het verschil met Feyenoord acht punten. Toch hoeft dat volgens Peter Bosz niet fataal te zijn.

22 oktober 2016 - 10:54
UsershyraDesktopajax_dataimages8f67c2a65b8dd3ebce551921b7136ffb_normal
Bosz is niet van plan zich al te veel in te stellen op Feyenoord. © Pro Shots

De trainer benadrukte vrijdag op de persconferentie dat de wedstrijd tegen Feyenoord belangrijk is, maar niet cruciaal. "We gaan op bezoek bij de koploper en staan vijf punten achter. We willen dat er zeker geen acht laten worden. Maar cruciaal vind ik het pas als je aan het einde van de competitie wel of geen kampioen kunt worden. Zover is het nog niet."

Ajax lijkt onder Bosz inmiddels zijn vorm te hebben gevonden. De Amsterdammers zijn in alle competities tien wedstrijden ongeslagen en wisten zes eredivisiewedstrijden op rij te winnen. Aan de andere kant pakte Feyenoord vooralsnog de volle pond uit de eerste negen competitieduels.

Bosz vindt dat Feyenoord het knap doet. “Laten we eerlijk zijn: als je negen keer achter elkaar wint in de competitie is dat een geweldig resultaat. Vaak ging het gepaard met goed voetbal, soms ook wel met wat geluk. Maar dat heeft iedereen nodig.”

Toch zal de trainer zich niet al te veel instellen op de tegenstander. Ook in De Kuip gaat hij van zijn eigen kracht uit. “Jullie weten dat ik me altijd voor 95 procent op mijn eigen ploeg richt. Onze kracht ligt in het voetballende gedeelte. Dat gaat de goede kant op. We gaan steeds beter voetballen. Voor zondag zal de crux zijn of we echt aan voetballen toekomen.”

“En kunnen we de trainer bij een zege nog betrappen bij een ADE-feestje,” vroegen de collega’s van AT5. “Volgens mij is dat wel de laatste dag of niet. In de Arena zelfs? Nou Miel Brinkhuis (persvoorlichter Ajax red.) is hier diegene als het om feestjes gaat,” lachte Bosz.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >