Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz zet El Ghazi uit A-selectie

Peter Bosz heeft Anwar el Ghazi buiten de selectie gelaten voor het duel met Excelsior. De aanvaller en de trainer zouden een hevige woordenwisseling hebben gehad, waarna Bosz besloot hem weg te sturen.

29 oktober 2016 - 12:25
UsershyraDesktopajax_dataimagese451fa16ca7bc20f3f9eeb07d4c4d8a3_normal
Hopelijk wordt dit geen gevalletje Kishna. © Pro Shots

‘De aanvaller kreeg vrijdagmiddag, voorafgaand aan de training, te horen dat hij - op sportieve gronden - geen deel zou uitmaken van de wedstrijdselectie voor zaterdag, als Ajax het thuis opneemt tegen Excelsior,’ zo luidt het statement van de club.

Volgens De Telegraaf zouden de twee een fikse woordenwisseling hebben gehad. De club zelf meldt het volgende over de reden om hem buiten de selectie te laten: ‘Tijdens de training was zijn gedrag aanleiding hem weg te sturen. De clubleiding besloot vervolgens om hem tot nader order buiten de A-selectie te laten.’

Dit betekent een nieuw dieptepuntje voor El Ghazi. De aanvaller moest het de laatste weken al doen met slechts een handjevol wedstrijden, omdat Bertrand Traore steeds de voorkeur krijgt op de rechterflank. Waar El Ghazi vorig seizoen met elf doelpunten nog erg belangrijk was voor de Amsterdammers kan hij dit seizoen zijn stempel nog niet drukken.

Ruim een jaar geleden had Ajax met Ricardo Kishna en Frank de Boer een zelfde soort geval. Ook toen was een woordenwisseling tussen de trainer en de aanvaller reden om Kishna buiten de selectie te laten voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Niet lang daarna vertrok Kishna naar Lazio Roma.

Het is te hopen dat het met El Ghazi beter afloopt. Volgens de NOS gaan de Ajax-directie en de aanvaller maandag aan tafel om de huidige situatie te bespreken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >