Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt Klaassen niet onzichtbaar in nieuwe rol

Vraag je de gemiddelde Ajaxsupporter hoe hij of zij op dit moment over de prestaties van Davy Klaassen denkt, is de kans groot dat er iets wordt gezegd over dat hij onzichtbaar is. Peter Bosz denkt dat het te maken heeft met de samenstelling van het middenveld en de andere rol die Klaassen daardoor heeft.

27 oktober 2016 - 14:20
UsershyraDesktopajax_dataimages6ece30ddbd90d783b7da1fb7bc70027c_normal
Aan het aantal doelpunten van Klaassen ligt het dit seizoen niet. © Pro Shots

“Ik denk dat de fans heel goed opletten, maar misschien dat we soms ook naar wat andere dingen kijken, dat kan natuurlijk,” zegt Bosz tegen Ajax Life. “Dave past zich aan aan het middenveld dat wordt opgesteld.”

Volgens Bosz is in het huidige middenveld met Hakim Ziyech en Lasse Schöne de rol van Klaassen totaal anders dan wanneer hij samenspeelt met bijvoorbeeld Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer. “Dan wordt er van hem ook wat anders verwacht. Dat is natuurlijk niet altijd makkelijk, maar ik vind dat-ie dat uitstekend doet.”

“De ene keer is hij dominanter aanwezig... Maar als je het afzet tegen als hij met Schöne en Ziyech speelt, zal zijn rol veel meer zijn dat hij zonder bal probeert diep te lopen. Ruimte maakt om Ziyech aan de bal te krijgen. Dat hij verdedigend meer het middenveld in zal kantelen, dan wanneer we met twee controleurs en een tien spelen.”

Bosz kan wel meegaan in onze suggestie dat het te vergelijken is met Tomas Galásek. Je merkte pas hoe belangrijk de Tsjech was als hij niet meedeed. De trainer heeft zelf nog een ander voorbeeld. “Ik geloof dat Cruijff ooit Vanenburg heeft ingeruild voor Wouters, waarbij mensen in het begin ook hun bedenkingen hadden. Maar misschien als je complementair kijkt dat het wel goed is. Op die manier proberen wij er in ieder geval naar te kijken.”

In dit hele verhaal is het ook interessant om te kijken naar de analyse die we anderhalve week geleden schreven. Daaruit bleek inderdaad dat er rondom Klaassen het nodige is veranderd sinds hij met Ziyech en Schöne op het middenveld staat.

Klaassen staat nog altijd ongeveer op dezelfde plek, maar hij heeft nu nog een middenvelder voor zich in de persoon van Ziyech. Verder bleek dat Klaassen het op alle vlakken beter deed dan vorig seizoen.

Dus misschien is Klaassen wel helemaal niet zo onzichtbaar, maar is het gewoon aan ons om beter op te letten. We gaan ons best doen zaterdag.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >