Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt dat Ajax beter moet kunnen dan dit

Ajax won moeizaam van Excelsior. Het werd slechts 1-0. Peter Bosz was op basis van traag spel in de eerste helft en een gebrek aan scherpte in de tweede helft dan ook ontevreden over het spel van zijn ploeg.

29 oktober 2016 - 08:30
UsershyraDesktopajax_dataimages4f1e6472dce0460d2129e3e0c1b8cf82_normal
Bosz ziet tegen Excelsior te veel dingen fout gaan. © Pro Shots

“In de eerste helft speelden we in een te laag tempo. Wat minstens zo belangrijk is als je de bal kwijtraakt, dan moet je er gelijk bovenop kunnen vliegen. We stonden er twee meter te ver vanaf. Daardoor lieten we Excelsior te veel in balbezit en dan zie je dat je te weinig kansen afdwingt,” opende de trainer zijn analyse.

Na de rust zag hij zijn ploeg beter voor de dag komen, maar hekelde hij de afwerking van zijn team. “We kregen er genoeg. Niet alleen die strafschop, maar ook in de één-tegen-één met de keeper. Maar goed, we scoorden niet. Daarmee zouden we het voor onszelf een stuk rustiger gemaakt hebben.”

De trainer kan daarom onmogelijk van mening zijn dat Ajax goed speelde. “Ik ben wel blij dat we de serie een vervolg geven en de nul houden, maar had er graag een paar bij geprikt. Ondanks de betere tweede helft, moet Ajax beter kunnen. Dus dat gaan we de volgende keer doen.”

Twintig minuten voor tijd bracht Bosz tot vreugde van het Arenapubliek Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri voor Bertrand Traoré en Amin Younes. “Dat deed ik omdat ik op dat moment via de vleugels wat anders wilde brengen. De snelheid van Vaclav achter hun verdediging en Appie die voetballend vanaf de linkervleugel Hakim kon ondersteunen,” vertelde Bosz aan Ajax Life.

Mitchell Dijks speelde op de linksbackpositie als vervanger van Daley Sinkgraven een prima wedstrijd, vond de trainer. “Daley heeft na Feyenoord last van zijn hamstring gekregen. Dat gaat al veel beter, maar hij gaf gisteren na de training aan dat hij nog geen honderd procent is.”

“Dan neem ik met een hamstring geen risico. Daar waar je zegt dat je een brede selectie hebt, moet je dat dan ook laten zien en ik vind dat Mitchell hem uitstekend heeft vervangen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >