Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz schrikt van eerste helft en stipt vermoeidheid aan

Het kan niet iedere week alleen maar beter en beter gaan. Wat dat betreft valt er best mee te leven als Ajax eens een helftje minder speelt. Zoiets is alleen een ander verhaal als het uitgerekend in de klassieker (1-1) gebeurt. Peter Bosz schrok van de eerste helft die Ajax in De Kuip op de mat legde.

23 oktober 2016 - 17:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesf02ee035eda6e2b6649637a35bed0c0f_normal
Twee keer ging Ziyech eruit, twee keer slikte Ajax een tegentreffer. © Pro Shots

Op een andere dag hadden de Ajacieden bij rust misschien tegen een 3-0-achterstand aangekeken, maar tegen Feyenoord komt Ajax meestal wel goed weg. Dat is precies wat er dit keer opnieuw gebeurde. De Feyenoorders misten binnen 45 minuten zeker drie grote kansen.

“Als je hebt gekeken, was het niet terecht als wij hadden gewonnen. We hadden geen grip en leden veel te snel balverlies. Aan de bal deden we het slecht, we speelden in een laag tempo en wisselden niet van kant waar de ruimte lag. Dat is voor Feyenoord gemakkelijk te organiseren,” analyseert Bosz voor de NOS.

Wat ging er dan fout? “We hebben de spelers om het spel te verplaatsen. Die stelde ik ook op, maar het gebeurde helaas niet. Ik heb gezegd dat ze de schroom of spanning van zich af moesten gooien en gewoon moesten gaan voetballen. Het ging in de tweede helft ook een stukje beter.”

Ajax kwam zelfs op voorsprong, maar slaagde er net niet in om aan de goede kant van de score te blijven. De ploeg liep tot de gelijkmaker van Feyenoord steeds verder achteruit en probeerde bij een spelhervatting zoveel mogelijk tijd te rekken. Dat is niet zoals we Ajax kennen.

Bosz: “Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar we hebben behoorlijk veel dezelfde spelers laten spelen in wedstrijden achter elkaar. Veel jongens zijn international en spelen dan twee extra wedstrijden. Dat begint zich een beetje te voelen, denk ik. Je zag het aan Ziyech, die kramp kreeg. Ook andere spelers oogden vermoeid, het was niet fris aan Ajaxkant.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >