Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz schrikt na interlands niet van 'kakofonie aan geluid'

Tussen de interlands won Ajax alle zeven wedstrijden. De totale reeks beslaat zelfs al uit acht zeges. Als de Ajacieden ook de komende weken alles winnen, wordt het pas echt leuk. De eerste training van een nieuwe blok is altijd even inkomen, maar daar schrikt Peter Bosz niet meer van.

14 oktober 2016 - 15:23
UsershyraDesktopajax_dataimagese8b94d9169035a05f914e0cb8210e4a1_normal
Het is de eerste training altijd weer even 'aanduwen' voor Bosz. © Pro Shots

Ajax ging in de laatste zes weken steeds leuker voetballen. Waar het vorige jaren misschien wel even fijn was als het Nederlands elftal moest aantreden, had er dit keer nog best een wedstrijdje mogen volgen voor de Ajacieden. Helaas moesten we twee weken aftellen naar ADO Den Haag-uit.

Gaat het lukken om het goede gevoel vast te houden? Dat was de vraag die Ajax Life stelde, dit was het antwoord van Bosz: “Je ziet altijd een paar parallellen als spelers weg waren en weer terug zijn. Het is een kakofonie aan geluid. Spelers praten veel met elkaar, er is frisse energie. Dat vind ik altijd wel positief.”

Iets minder positief is het begin van de eerste training nadat iedereen is teruggekeerd op het nest. “In het begin irriteerde me dat nog. De eerste twee positiespelletjes moet je wat aanduwen en zie je veel balverlies, maar nog tijdens de training gaat het al beter. Het is bijna altijd hetzelfde,” aldus Bosz.

Reden voor zorgen is die kakofonie aan geluid niet, volgens de trainer. Hij hoopt zondag een Ajax te zien dat ADO terugdringt op de eigen helft, in plaats van andersom. “Ik hoop dat niet valt af te zien of we uit of thuis spelen. Wij weten al hoe ADO speelt, maar misschien nog niet met wie.”

“ADO begon geweldig met drie overwinningen. Dat vond ik knap, met een nieuwe trainer en veel spelers die ingepast moesten worden. Daarna ging het minder. Wellicht dat ze rondom interlands de koppen bij elkaar hebben gestoken. Dat zullen we zien. Ik kijk voor 95 procent naar onszelf. Wij proberen ons voordeel te doen met ADO's tactiek. Zonder ons erop in te stellen, want we hebben onze eigen manier van spelen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >