Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: ‘Onana is het aan het waarmaken’

Tim Krul heeft donderdag voor het eerst sinds zijn komst bij Ajax een wedstrijd gespeeld. De keeper nam het met Jong Ajax op tegen de A1. Krul kreeg vijf doelpunten om zijn oren, maar dat is eigenlijk niet heel interessant. Belangrijker is dat Krul weer een stapje verder is in zijn herstel.

27 oktober 2016 - 15:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesbbaa8bbd9ce63a4bb1bdb7b2790a91ed_normal
Bosz moet binnenkort een keuze maken tussen Krul en Onana. © Pro Shots

Het kan niet lang meer duren voordat Krul ook officiële minuten gaat maken in Jong Ajax. En daarna moet Peter Bosz toch echt een keuze maken tussen Andre Onana en Krul. Een van de twee moet eerste keeper worden.

Door zijn goede prestaties heeft Onana het extra lastig gemaakt voor Bosz. Is de het voor de trainer een verrassing dat Onana het zo goed doet? “Laat ik zeggen dat ik heel blij ben met hoe het met Andre gaat,” zegt Bosz tegen Ajax Life.

“Voor die tijd moest ik een beslissing nemen tussen Andre en Diederik en op zich was dat helemaal niet zo makkelijk omdat Diederik ook een geweldige keeper is, dat liet hij gisteren ook zien. Met een hele jonge ploeg voor zich is zijn coaching gewoon geweldig.”

Bosz koos na het vertrek van Cillessen in augustus ondanks de ervaring van Boer dus voor Onana. “Ik heb heel duidelijk gekozen voor Andre gezien de toekomst. Maar dan moet-ie het wel waarmaken. Dat is hij aan het doen, vind ik. Het elftal is samen met hem beter gaan voetballen, we zijn punten gaan pakken, we zijn gaan presteren. We hebben regelmatig de nul gehouden, daar is hij onderdeel van. Dus in die zin doet hij wat-ie moet doen.”

Als Bosz straks een keuze moet maken, is het wel goed om te weten wat de verschillen tussen de twee keepers zijn. Bosz vindt op dit moment het grootste verschil dat Onana wel speelt en Krul niet. “Dat is wel een heel belangrijk verschil. Ik moet Krul op dat gebied nog beter leren kennen.”

“Ik maak hem sinds een week in de groepstraining mee, dat is allemaal nog heel kort. Als er eentje heel snel en graag wil, is-ie het zelf. Daar zullen wij hem in moeten begeleiden, want het moet wel verantwoord zijn.”

“Verder zijn het natuurlijk totaal verschillende spelers. De een spreekt Nederlands, de ander niet. Zo kan ik je een heleboel verschillen opnoemen, maar dat heeft verder geen zin. We moeten gewoon even geduld hebben, dan zullen we kijken hoe snel het gaat.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >