Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: ‘Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van me’

Peter Bosz is nu ruim drie maanden trainer van Ajax en het bevalt hem goed. Al heeft hij wel het gevoel dat veel mensen binnen de club nog aan hem moeten wennen. “Ik ben anders dan Frank (de Boer, red.) en geef ook anders leiding. Tegelijkertijd moet ik ook wennen aan de mensen waarmee ik moet samenwerken. Dat is belangrijk.”

07 oktober 2016 - 12:31
UsershyraDesktopajax_dataimages642af751e87bb139ad96bbda093a9dab_normal
Bosz heeft een goed gevoel bij Ajax. © Pro Shots

Niet alleen de mensen waarmee Bosz samenwerkt moesten aan hem wennen, ook een deel van de supporters had even nodig om te wennen aan het idee dat Bosz Ajaxtrainer is. Al kwam dat vooral door zijn Feyenoordverleden.

Dat is de trainer niet ontgaan en hij vindt het evenmin gek, zegt hij in een interview op het digitale thuis van Ajax. “Dat ik onder – voornamelijk de fanatieke kern – van de Ajaxsupporters niet als geus werd binnengehaald was wel duidelijk. Maar de kritieken zijn me al met al meegevallen."

Bosz denkt dat het ook scheelt dat hij tegenwoordig zo min mogelijk over zichzelf leest en kijkt. Maar als hij dat dan wel eens doet, vindt hij dat er een verkeerd beeld van hem wordt geschetst. “Ik ben een heel open persoon, maar ik merk vaak dat mensen een verkeerd beeld van mij hebben. Ik lees of zie wel eens iets over mezelf in de media. Ik herken mijzelf daar vrijwel nooit in.”

“Met grote regelmaat word ik betiteld als chagrijn, of humorloze man. 'Dat moet gezegd zijn door iemand die mij totaal niet kent,' denk ik dan. Mensen die me namelijk écht goed kennen, zullen zeggen dat ik eerlijk ben en behulpzaam. Dat ik een man ben die heel veel geeft om plezier in het leven en die van de kleine dingen kan genieten.”

Dat genieten van andere dingen dan voetbal leerde hij in zijn periode bij Feyenoord. Opvallend genoeg gingen de Rotterdammers regelmatig naar de hoofdstad voor een gezellige avond.

“Toen ik bij Feyenoord ging voetballen, gingen we vaak op maandag met het elftal stappen in Amsterdam. Ik maakte toen mee wat ik nog nooit eerder had meegemaakt. Ik nam het ervan. We eindigden vaak bij Het Feest van Joop. Het was een vast rondje. Een bijzondere tijd was dat.”

Eindigen bij het Feest van Joop zal nu niet meer zo snel gebeuren. Bosz is nu vooral bezig met presteren met Ajax. “Ik hoop dat ik hier in ieder geval de komende drie jaar prachtige resultaten kan laten zien. We zijn nog maar een paar maanden op weg, maar ik laat iedereen met een Ajaxhart graag zien wat ik in huis heb en daar ga ik mijn uiterste best voor doen. Mijn gevoel bij Ajax is in ieder geval heel goed.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >