Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind: 'Vervelend dat Bazoer en Tete weinig spelen bij Ajax'

Eerder dit jaar behoorden Kenny Tete en Riechedly Bazoer nog tot de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind zag het tweetal bij Ajax vooral op de bank zitten, dus voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden heeft hij ze niet opgeroepen. Vervelend vindt de bondscoach zelf.

01 oktober 2016 - 12:19
UsershyraDesktopajax_dataimages43ae62b8dcb3e9c9412747b32cdd9158_normal
Een reserverol bij Ajax betekent ook geen selectie voor het Nederlands elftal. © Pro Shots

Onder Frank de Boer waren met name Tete en Bazoer een zekerheidje, maar onder Bosz krijgt het duo voorlopig weinig speeltijd. Na de komst van Ziyech moet Bazoer soms zelfs op de tribune plaatsnemen. Het is even wennen voor de talentvolle middenvelder, die vorig seizoen nog tot 29 competitieduels kwam (5 doelpunten).

Blind zelf zou Bazoer graag wat vaker zien spelen. “In sommige gevallen is het vervelend dat die jongens niet voetballen. Ik heb bepaalde verwachtingen van Bazoer op een bepaalde positie, omdat die plek dun bezet is. Dan is dat vervelend,” zei hij op de persconferentie.

Over de reserverol van Tete – de rechtsback moet voorlopig wijken voor Joël Veltman – zegt de bondscoach: “Tete heeft een aantal prima wedstrijden gespeeld in mei. Ik heb hem niet voor niets toch op de voorlopige lijst gezet. Ik vind Tete wel een hele goede speler."

Bosz maakt voorlopig dus andere keuzes en ergens begrijpt Blind dat ook wel. “Ajax is een topclub, dus dan heb je ook 22 of 25 spelers. Dat is ook gezond, dus dan moet je knokken voor je plek. Als je niet speelt, dan heb je een probleem. En dan heb ik ook een probleem."

Aanvoerder Davy Klaassen en Veltman werden wel opgeroepen voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden aankomende week. Oranje trapt op 7 oktober in de Kuip af tegen Wit-Rusland, drie dagen later komt Frankrijk op bezoek in de Amsterdam Arena.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >