Ajaxvrouwen blijven koploper na zege op Heerenveen

De Ajaxvrouwen wonnen vrijdagavond ook de vierde eredivisiewedstrijd, dit keer was SC Heerenveen de klos. De ploeg van Ed Engelkes bleef op De Toekomst gemakkelijk overeind tegen de Friezinnen. Door doelpunten van Desiree van Lunteren en Marjolijn van den Bighelaar was de eindstand al voor rust bepaald: 2-0.

01 oktober 2016 - 02:16
UsershyraDesktopajax_dataimages400c6a24ea0090c00ea7e32916b92ea5_normal
Twaalf punten uit vier wedstrijden, uitstekend! © Sjoerd Tullenaar

In de voorgaande wedstrijden waren de Ajaxvrouwen steeds de bovenliggende partij en ook tegen Heerenveen domineerden de Amsterdammers. Op de eerste tien minuten na dan. Daarin moest keepster Eli Sarasola een aantal keer ingrijpen na gevaarlijke uitvallen van de Friezinnen.

Na die wat slordige beginfase nam de koploper het initiatief stevig in handen. Van Lunteren was na een klein kwartier spelen al dichtbij de openingstreffer, maar schoot een uitstekende voorzet van Marlous Pieëte hoog over. Niet lang daarna was het wel raak voor Van Lunteren. De middenvelder rondde een op een met de keepster uitstekend af. De schitterende steekpass van Ana Romero mag hierbij niet onvermeld blijven.

Van den Bighelaar verdubbelde vlak voor het verstrijken van de eerste helft de score. De topscorer haalde na een lange pass van achteruit verwoestend uit en liet keepster Roxanne Barker kansloos.

De Ajaxvrouwen kwamen in de tweede helft niet meer in de problemen. Zelf kreeg het nog een aantal goede kansen, maar het bleef bij 2-0. Doordat concurrent ADO Den Haag ook geen fout maakte tegen PSV (3-1-zege) staan beide clubs nu op twaalf punten uit vier wedstrijden. De nummer een en twee van de competitie staan volgende week vrijdag tegenover elkaar in Den Haag (aftrap: 19.30 uur).

Voor de foto's van de wedstrijd tegen SC Heerenveen verwijzen we je graag door naar onze vrienden van Ajax Heldinnen.