Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxvrouwen alleen aan kop na zege op concurrent ADO

De Ajaxvrouwen hebben vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij nummer twee ADO Den Haag won de koploper met 2-0. Anouk Hoogendijk en Chantal de Ridder maakten de doelpunten voor de Amsterdammers.

08 oktober 2016 - 10:59
UsershyraDesktopajax_dataimages4cd9d520c512759fafeea9015db7aa51_normal
De Ajaxvrouwen zijn nog altijd zonder puntverlies! © Sjoerd Tullenaar

De Ajaxvrouwen staan zo na vijf wedstrijden nog altijd met de volle pond. Echt gemakkelijk ging het niet in het Kyocera Stadion. Het was een rommelige wedstrijd, waarin de nummer een en twee van de competitie niet lieten zien waarom ze de bovenste plekken van de competitie bezetten.

Toch wist Anouk Hoogendijk al in de eerste helft te scoren. ADO-keepster Jennifer Vreugdenhil kon de bal van een eigen verdedigster niet goed verwerken en Hoogendijk stond op de goede plek om het buitenkansje binnen te koppen.

De Ajaxvrouwen kwamen in het tweede bedrijf, waarin het ook wat grimmiger werd, steeds vaker in de problemen. ADO kreeg een aantal goede kansen, maar konden die niet benutten. Dat was vooral aan keepster Eli Sarasola te danken die met een aantal reddingen haar team op de been hield.

Aanvalster Chantal de Ridder kwam er op het moment dat het Haags kwartiertje begon in voor Marlous Pieëte. En dat bleek uiteindelijk een gouden wissel. De Ridder gooide in de 84ste minuut het duel op slot, door de bal via de onderkant van de lat binnen te koppen. Het was niet helemaal te zien of de bal daadwerkelijk de lijn had gepasseerd, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed.

Door de overwinning staan de Amsterdammers nu drie punten voor op ADO. De ploeg van Ed Engelkes neemt het volgende week in eigen huis op tegen laagvlieger PEC Zwolle. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >