Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajaxtombola

Binnen anderhalve week werden we als supporters getrakteerd op maar liefst vier thuiswedstrijden. Na drie keer winst met alle positieve emoties van dien, begon de pijp bij publiek en spelers tegen FC Utrecht zondag wat leger. Hoe tegenstrijdig het mag klinken, dit leverde een verrassende en vermakelijke voetbalmiddag op.

03 oktober 2016 - 14:14
UsershyraDesktopajax_dataimages0e4ace9b3e489bf0486b943a39e594d5_normal
Talisman Schöne trapte Ajax vanaf elf meter op voorsprong. © Pro Shots

Met de begintijd van 12.30 uur had de wedstrijd iets weg van een vroege dienst na een avondje samen doorhalen. “Hoi, zijn we weer!” Het had ook wat van een dansfeestje met de lichten nog aan. Het voelt dan wat onwennig om al te gaan bewegen en de sfeer moet groeien. Hoewel er een goede poging werd gedaan met vuurwerk voor de F-side, zette die power niet meteen door naar het spel. Zowel supporters als spelers kwamen wat slaapdronken in beweging.

De eerste beste kans van Utrecht ging maar net naast. Ajax zette weinig druk en verschillende spelers verloren wat knullig de bal. Zo ook Sinkgraven, die een grappend applausje kreeg toen het na twee keer balverlies wel lukte om af te spelen. Dat paste in de wedstrijd.

Ajax kreeg en creëerde aardige kansen, maar de goal viel aan de andere kant. Bij de twee kansen van Zivkovic kneep ik daarom hem behoorlijk. Gelukkig kwam keizer Sánchez to the rescue, en stopte de counter prachtig af. Hij doorzag het paard van Troje in de Arena knap. Het publiek was inmiddels klaarwakker.

Het werd daarna een vermakelijke wedstrijd waarbij je geen idee had welke kant het opging. Een soort verrassende tombola. Gelukkig vielen de beste prijzen aan de goede kant. Door een eigen goal van Leeuwin (die zat er weer lekker in), een penalty van talisman Schöne en een effectief balletje van Ziyech. Vooral die laatste goal was typerend voor de wedstrijd en de loterij. Ziyechs eerste competitiegoal kwam niet voort uit een prachtige vrije trap of solo-actie, maar was een geniepig rollertje, na een onbedoelde assist, waarbij twee man onder de bal door kopten.

De wedstrijd had iets weg van een vroege dienst na een avondje samen doorhalen.

Nijhuis deed ook nog een duit in het tombola-zakje, door met kaarten te strooien. Zowel mopperen, shirtje trekken als elkaar dwarsliggen, werd door hem gretig bestraft met een gele prent. Maar wanneer hij dat deed was totaal onvoorspelbaar.

Net toen ik tegen broerlief zei 'het past zo in deze wedstrijd als Utrecht nog scoort', viel hun tweede tegentreffer. Door Van der Maarel, die tien seconden eerder nog doezelend op de bank zat. De extra tijd in de loterij was nog spannend, pakken we de hoofdprijs wel? Traoré leek die veilig te stellen bij een opgelegde kans, maar trakteerde de F-side in plaats van een goal op een persoonlijke bal de tribune in. Gelukkig scoorde Utrecht niet meer en waren de punten binnen.

Ajax speelde bij vlagen heerlijk voetbal en was lucky op de momenten dat het wat minder ging. Er wordt sinds het aanstellen van Bosz natuurlijk gesproken of het spel al goed en vermakelijk genoeg is. Wat ik op dit moment constateer, is dat geen enkele wedstrijd sinds Doetinchem een zekerheidje meer is.

En dat maakt de Ajaxtombola verdraaid leuk én vermakelijk om naar te kijken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >