Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zonder geblesseerden Schöne en Tete naar Vigo

Lasse Schöne en Kenny Tete stappen niet in het vliegtuig richting Spanje. Beide spelers hebben last van een voetblessure en zitten dus niet bij de selectie voor het Europa Leagueduel met Celta de Vigo.

19 oktober 2016 - 10:36
UsershyraDesktopajax_dataimagesaa182b5175f18a98b5d5a905ffa5c696_normal
Schöne was de laatste weken nog belangrijk voor Ajax. © Pro Shots

Het is niet duidelijk hoe ernstig de blessures zijn, maar volgens De Telegraaf zou de klassieker van zondag niet in gevaar komen voor Schöne. Of dat ook geldt voor Tete, is niet bekend.

Naast de geblesseerden ontbreekt ook Vaclav Cerny in de negentienkoppige selectie van Peter Bosz. De aanvaller zat zondag tegen ADO Den Haag nog wel bij de groep, maar reist nu dus niet mee naar Vigo.

Doordat in Europees verband de selectie maar uit achttien spelers mag bestaan – in de eredivisie is dat 23 – moet Bosz nu al ruim voor de wedstrijd keuzes maken. Dat gaat nu ten koste van Cerny. Dat betekent ook dat er nog een speler uit de selectie donderdagavond op de tribune plaats moet nemen.

Klik hier voor de volledige selectie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >