Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax praat mee over Atlantic League

Eens in de zoveel tijd worden de plannen om een Atlantic League op te zetten afgestoft. Dit keer is het de beurt aan Anders Hørsholt. De Kopenhagen-directeur zegt dat er gesprekken zijn tussen een aantal clubs over een Europese competitie. Ook Ajax praat mee.

15 oktober 2016 - 13:25
UsershyraDesktopajax_dataimages7b79db8e58e93741b1eb56f97bbea77b_normal
Potjes tegen Standard zouden met de nieuwe opzet eerder regel dan uitzondering zijn. © Pro Shots

De oproep van Hørsholt in de Deense krant Berlingske Tidende komt voort uit recente plannen van de Uefa voor een nieuwe opzet van de Champions League. Niet zo lang geleden liet de bond weten dat het de Europese toplanden Engeland, Spanje, Italië en Duitsland graag ieder jaar vier Champions League-tickets wil geven. Een ingreep waarbij de wat kleinere landen het dupe zullen zijn.

Tijd voor actie dus. Volgens de directeur van Kopenhagen zijn Ajax, Feyenoord en PSV betrokken bij de gesprekken over de Atlantic League. Ook topclubs uit België, Schotland, Zweden, Denemarken en Noorwegen zitten aan de gesprekstafel om na te denken over de opzet van deze nieuwe competitie.

Ajax bevestigt dat de club al meerdere gesprekken voerde met clubs uit andere landen. Edwin van der Sar zal deze blijven voeren, zeker nu de Champions League nog meer een league voor de top 5 landen van Europa gaat worden.

Ook PSV-trainer Phillip Cocu is positief over de gesprekken. “Plaatsing voor de Champions League zal in de toekomst niet eenvoudiger worden. Dat een aantal clubs over deze ontwikkelingen spreekt valt te begrijpen. Het is goed dat wij daarbij ook aansluiten en kijken naar de mogelijkheden,” zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

Om weer enigszins aan te haken in Europa lijkt de nieuwe competitie een goed idee voor clubs als Ajax en Kopenhagen. Hørsholt: “Als we nu niet reageren, dan zien we de grootste clubs nog groter en sterker worden en wordt het voor clubs als Kopenhagen steeds lastiger.”

Het is overigens niet de eerste keer dat er wordt geroepen om een alternatieve competitie. Toenmalig PSV-directeur Frank Arnesen gooide in 1999 als eerste een balletje op om een competitie te starten met clubs uit omringende landen. Michael van Praag begon in 2009 een lobby voor een competitie met landen als Denemarken, België en Nederland.

Voorlopig zijn de gesprekken tussen de clubs nog in een oriënterende fase. Het initiatief zou op zijn vroegst in 2021 kunnen worden gestart.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >