Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax goedkoper voor fans dan PSV en Feyenoord

In de categorie ‘Leuke Maar Nutteloze Feitjes’: Ajax is voor supporters de goedkoopste club van de traditionele top 3. Een starterspakket met een seizoenkaart, af en toe een los kaartje, een sjaal en een thuisshirt is bij PSV en Feyenoord duurder.

12 oktober 2016 - 16:52
UsershyraDesktopajax_dataimagesda184a8fea106037b26c69a74270a3f0_normal
Ajax is niet de duurste club. Wel sinds mensenheugenis de beste. Vinden wij. © Pro Shots

Worden dit soort dingen onderzocht? Ja, blijkbaar. Kortingscode.nl (inderdaad géén gerenommeerd onderzoeksbureau) maakte een heuse studie van de prijzen bij clubs. En begint hun persbericht meteen met ‘n voorbehoud: “Een club supporten doe je vaak op basis van de stad waar je vandaan komt, de club waar het mooiste voetbal wordt gespeeld of de club waar bijvoorbeeld je vader je voor het eerst mee naar een wedstrijd heeft genomen.”

Voor wie toch liever een euro ziet rollen dan een bal; bij Roda JC ben je het goedkoopst uit (pakketje kost daar 260,99 euro per jaar). Nu krijg op dit moment niet heel veel waar voor je geld in Kerkrade (ze maakten geen doelpunt in september!) maar je hebt met Nathan Rutjes wel een toffe en maatschappelijk verantwoorde voetballer om voor te juichen.

Bij PSV ben je als fan het duurst uit: 392,98 euro. Feyenoord is bijna twee tientjes goedkoper en bij Ajax heb je je supporterspakket voor nog eens ruim 20 euro minder: 352,40 euro. Opvallend: bij Ajax is het thuisshirt wel bijna 5 euro duurder dan bij Feyenoord (85 of 89,95 euro). Beide clubs hebben Adidas als kledingsponsor. Ajax heeft waarschijnlijk een ander sponsorcontract, daar zal het mee te maken hebben.

Goed te weten: het goedkoopste (thuis)wedstrijdshirt kun je vinden bij NEC (49,95 euro). Voor de nostalgisch ingestelde supporters onder ons: het merk is Patrick, uit België. In de jaren tachtig, toen je nog voor weinig naar stadion de Meer kon, waren dat de favoriete kicksen van Ajacied Jan Mölby.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >