Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziggo gaat wellicht helpen om stadion voller te krijgen

Ziggo is inmiddels een jaar hoofdsponsor van Ajax. Tijd voor een terug- en vooruitblik met commercieel directeur Peter Dörr. “Een hand van Edwin van der Sar is voor veel mensen het hoogtepunt van de maand.”

03 januari 2016 - 19:47
UsershyraDesktopajax_dataimagesb0dfa9bd5f5f946a2737cfd8547e61a1_normal
Ziggo prijkt inmiddels alweer een jaar op het Ajaxshirt. © Pro Shots

Ziggo is de vierde hoofdsponsor uit de clubhistorie. Sommige bedrijven – zoals TDK – sponsorden de club om de naamsbekendheid in Nederland te vergroten. Met de naamsbekendheid van Ziggo is echter niets mis. 

De aanbieder heeft ruim vier miljoen televisieklanten en zet naast gebruikelijke doelstellingen als omzetverhoging en productpromotie ook in om imagoverbetering. Zo gaat Ziggo eind januari een grote servicecampagne draaien. Oftewel: we sponsoren niet alleen een club, maar gaan ook samen met jou je storing helpen oplossen.

Wat wil Ziggo nog meer gaan doen met Ajax? “Daar zijn we nu naar aan het kijken. Zo kunnen we wellicht helpen om het stadion voller te krijgen, wetende dat er een grote groep fans is met een beperkte portemonnee,” vertelt Dörr aan Ajax Life.

“We willen Ajaxcontent verlevendigen en via streaming dichter bij onze abonnees brengen. Als ik het zou moeten duiden, zeg ik: we willen gewoon van een 8,5 naar een 9. We behouden meer klanten die belden om op te zeggen en mensen zijn positiever over ons gaan praten,” vervolgt hij. 

Hoewel Ziggo in de toekomst meer met Ajaxcontent wil gaan doen, benadrukt Dörr nog maar eens dat de sportzender geen Ajaxkanaal zal worden. “Op 9 januari gaan wij wel de oefenwedstrijd van Ajax tegen Hamburger SV uitzenden, maar ik heb Feyenoord en PSV ook gevraagd of ze beelden willen leveren.”

Het oefenduel tussen Ajax en HSV is volgende week beschikbaar voor alle Ajacieden. Wie geen abonnement heeft bij Ziggo, kan gebruik maken van de stream die op de website wordt aangeboden.

Het volledige interview met Peter Dörr staat in onze krant, die kort voor de feestdagen inclusief kerstpuzzel, werd bezorgd bij alle leden van de SV Ajax. Klik hier om je aan te sluiten!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >