Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zaakwaarnemer vermoedt dat Dost te duur is voor Ajax

Het lijkt erop dat Bas Dost in een rijtje komt te staan met onder meer Samuel Eto'o en Bertrand Traoré. En dat is geen goed rijtje. Het zijn stuk voor stuk spitsen met wie Ajax flirtte om daarna ijskoud afgewezen te worden. De zaakwaarnemer van Dost vermoedt dat hij te duur is.

10 januari 2016 - 18:44
UsershyraDesktopajax_dataimages7f1197f5105ffac266a07e550f5b057d_normal
Dost was vorig seizoen een tijdje niet te stoppen namens Wolfsburg. © Pro Shots

We hopen keer op keer dat de jarenlange zoektocht van Ajax naar de ideale nummer negen zijn climax nadert, maar het verhaal krijgt telkens een nieuw hoofdstuk. Ajax blijkt namelijk niet zo goed in vorm op de transfermarkt. En ook Dost ligt niet in de koopjesbak.

Frank de Boer noemde de 26-jarige Dost als kandidaat voor de spitspositie in de Amsterdam Arena. De trainer wil een Nederlandse spits aan zijn selectie toevoegen om nog beter voor de dag te komen in de titelstrijd. Dost komt momenteel uit voor VfL Wolfsburg, maar is niet boven alle twijfel verheven.

Een overgang naar Ajax lijkt echter niet hoog op zijn wensenlijstje te staan. “Ik sluit het niet direct uit, maar er is geen contact geweest tussen beide partijen en ik kan me niet voorstellen dat Dost op financieel vlak haalbaar is voor Ajax,” meldt zaakwaarnemer Gunther Neuhaus aan SPORT1.

Ajax hoopte zich begin 2011 al eens met Dost te versterken. De term 'Ajax-pyjama' stamt ook uit die tijd. Dost spande zelfs een arbitragezaak aan om een transfer te forceren, maar sc Heerenveen werd in het gelijk gesteld. Ook op de laatste dag van de winterse transfermarkt slaagden de partijen er niet in om de transfer rond te krijgen. Dost vertrok in de zomer van 2012 naar Wolfsburg.

Een tweede kandidaat die Ajax op het oog heeft, is Jeremain Lens (28). Dat was in de zomer al zo, maar toen koos Lens voor een vet contract bij Sunderland. Het is alleen nog steeds kommer en kwel bij Sunderland, dat onderaan bungelt in de Premier League en met Lens loopt het ook niet echt heel lekker.

Er was zelfs wat gedoe tussen club en speler en Lens was er toen als de kippen bij om te melden dat hij liever niet naar Ajax trekt...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >