Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes twijfelt tussen interlands voor Duitsland of Libanon

De twijfel is toegenomen bij Amin Younes. Moet hij kiezen voor het spelen van interlands voor Duitsland of Libanon? De vleugelspeler groeide op in Duitsland, maar heeft Libanese roots en voerde al een gesprek met de bondscoach.

15 januari 2016 - 09:10
UsershyraDesktopajax_dataimages843f755b8ca3ea46b40ba1b46159f4e9_normal
Younes concentreert zich voorlopig eerst op Ajax. © Pro Shots

Het bijzondere is dat Ajax Younes op het spoor kwam tijdens een wedstrijd van Jong Duitsland. Een delegatie van Ajax zat op de tribune voor de Deen Pione Sisto, maar die bleek onhaalbaar en precies dat duel deed de nu 22-jarige Younes van zich spreken. Ajax besloot toen de aandacht te verleggen.

Younes kwam en na een moeizame start lijkt hij langzaam zijn draai te vinden. Dat brengt ook de vraag met zich mee bij welke nationale ploeg de linksbuiten in beeld komt. Hij speelde sinds zijn vijftiende voor alle Duitse nationale teams, maar kan nog kiezen zolang hij niet officieel debuteert voor Die Mannschaft.

“Mijn vader is op zijn twintigste vanuit Libanon naar Duitsland gekomen, daar heeft hij mijn Duitse moeder leren kennen,” deelt Younes met Voetbal International. “Ik heb al een keer gesproken met Miodrag Radulovic, de bondscoach van Libanon. Het is een optie voor de toekomst.”

Younes wil voorlopig niet beslissen over zijn interlandloopbaan, omdat hij zich eerst op Ajax wil concentreren. De verschillen tussen Duitsland en Libanon zijn uiteraard groot: de Duitsers zijn wereldkampioen, Libanon deed slechts als gastheer van de Azië Cup een keer mee aan een eindtoernooi.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >