Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Wij blijven!

Spelers die Ajax op te vroege leeftijd verlieten zijn niet op twee handen te tellen. Het schamele contract dat je bij Ajax krijgt weegt op geen enkel vlak op tegen de miljoenen die het buitenland je belooft. Er zijn slechts twee redenen om te blijven: clubliefde en wekelijks negentig minuten spelen.

19 januari 2016 - 10:31
UsershyraDesktopajax_dataimages29fc018a68bc856cf04d3f063a89f65a_normal
Net als Bazoer wil ook Van de Beek voor Ajax foebele. © Pro Shots

Door Brian Vesseur

Het grootste voorbeeld van een gevlogen talent is Ouasim Bouy. Op jonge leeftijd nam hij afstand van de club die van hem een grote meneer wilde maken. In plaats daarvan werd hij een Oude Dame, spelend in het shirt van Juventus. Het woord 'spelend' neem ik terug. Ik ben bang dat Bouy alleen het zwart-wit van Juventus heeft gedragen op de elftalfoto. Van het tweede. Of zo.

Bouy werd verhuurd en verhuurd, tot hij bij PEC Zwolle belandde. Met het schaamrood op de kaken kwam de 'grote meneer' aan in het oosten van het land. Inmiddels 22 jaar. Davy Klaassen ook, die loopt nu in Ajax 1 en heeft een aanbieding van 20 miljoen euro van Napoli afgeslagen. Zo kan het dus ook.

Zaakwaarnemer, moeder, vader, iedereen mocht instappen.

Afgelopen week werd ik ontroerd door twee jeugdige talenten. Bijna met de tranen in de ogen moest ik lezen dat Riechedly Bazoer en Donny van de Beek grote namen hebben afgewezen om zich te bewijzen in Amsterdam. Stapje voor stapje, zo is het de mannen verteld.

Bazoer kon voor 25 miljoen euro vertrekken naar Napoli. Marc Overmars werd dolgelukkig en had al toegestemd, maar de nuchtere Bazoer vond het maar niks. Italië, negentien jaar. “Liever over drie jaar naar Barcelona,” zoiets had-ie gezegd.

Donny van de Beek dan. Het mannetje is achttien jaar en mag ook regelmatig mee foebele met het eerste elftal. Twee jaar geleden schijnt Bayern München met een privévliegtuig op de stoep te hebben gestaan om de middenvelder in te lijven. Zaakwaarnemer, moeder, vader, iedereen mocht instappen om even te kijken in Duitsland. Van de Beek zei nee.

Nee tegen het grote geld en ja tegen de liefde van Ajax.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >