Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Ventos legt snelste doelpunt ooit in de Arena vast

Je moest er zaterdag snel bij zijn in de Amsterdam Arena. Als je niet tijdig op het vak was, kon het zomaar gebeuren dat je een doelpunt miste. Dat is toch een beetje zuur als het later de enige goal van de avond blijkt te zijn. En een historische bovendien.

24 januari 2016 - 13:07

Via een schuiver van Riechedly Bazoer lag de bal al na 26 seconden tegen de touwen. Zo snel is dat in de Amsterdam Arena nooit eerder gebeurd. Matchwinnaar Bazoer staat als maker van de 1-0 tegen Vitesse dus in de recordboeken, met het snelste doelpunt ooit op Amsterdamse grond.

Als we de geschiedenisboeken van Ajax erbij pakken, blijkt dat Bazoer toch een seconde of negen moet toegeven op Nikos Machlas. De Griekse spits was in 2011 tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen al na 17 seconden trefzeker. Die wedstrijd eindigde toen trouwens in 3-3.

Het fijne is dat de camera van Ventos zo'n beetje vanaf de aftrap draaide. Hij hoefde zijn machine slechts van Vak410 richting het veld te draaien om een historische treffer op beeld te hebben. En aansluitend uiteraard het juichen. “Tien, tien, tien,” horen we roepen.

Dit lukte dan net niet, maar een kleine glimlach bij het horen ervan konden we niet onderdrukken. Meer video's van Ventos staan op zijn YouTube-pagina.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >