Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Vaart ziet Ajax niet als een stap terug

Hoe vaak heeft Ajax de voorbije jaren wel niet aangeklopt bij Rafael van der Vaart? Nou, ongeveer net zo vaak als dat Van der Vaart besloot Ajax af te wijzen. Afgelopen zomer nog bijvoorbeeld. En toch sluit Van der Vaart niet uit dat hij nog eens terugkeert in de Amsterdam Arena.

01 januari 2016 - 19:01
UsershyraDesktopajax_dataimages253bac0a219bbf3453cd8f7e544dee8e_normal
Er zijn nog niet veel actiefoto's van Van der Vaart in Betis-shirt. © Pro Shots

Als een rentree van Van der Vaart in het rood-witte shirt ooit dichtbij was, dan wel in aanloop naar het huidige voetbaljaar. Marc Overmars gooide een lijntje uit, Van der Vaart leek toe te happen en het Amsterdamse jonge grut te gaan begeleiden in de jacht op nieuwe glorie. 

Maar juist toen iedereen witte rook verwachtte, liep het anders. De keuze van Van der Vaart viel op Real Betis Sevilla, een club die de middenmoot in Spanje dit seizoen niet ontstijgt. Van der Vaart zelf speelt trouwens amper.

Dat was voor Sierd de Vos reden om namens Ziggo Sport een bezoek af te leggen aan Sevilla en Van der Vaart. Het moet gezegd: prachtig gefilmd! We zien Van der Vaart een rondje lopen door het stadion, in de achtertuin voetballen met zijn zoontje en praten met El Sierd.

Een gesprek met Van der Vaart is niet compleet zonder vraag over een terugkeer naar Ajax. “Het is al vaak voorgekomen, die vraag. Ajax is mijn club en ik heb er serieus over nagedacht. Waarom ik dan niet terugkeerde? Niet omdat het een stap terug is. Ik vind Ajax geen stap terug, absoluut niet,” antwoordt 'Raffie'.

Van der Vaart stelt dat je veel in overweging moet nemen. Denk aan zaken als kwaliteit van leven, Nederlandse versus Spaanse mentaliteit en misschien is het salaris ook nog wel zo'n dingetje. “Ik vond het begin dit seizoen beter om in het buitenland te blijven en bij Betis te tekenen. Toen viel Ajax af, maar je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt.”

Het aantal speelminuten zal ook door de 32-jarige Van der Vaarts hoofd zijn geschoten, maar dat valt een beetje tegen. De nummer 23 stond namens Betis pas twee keer aan de aftrap en mocht vier maal invallen. De trainer meldt Van der Vaart dat er te weinig voetbal in de ploeg zit en dat hij daarom graag een extra bijtertje erbij heeft op het middenveld in plaats van een stilist.

Ajax schakelde na de 'nee' van Van der Vaart door naar John Heitinga (32), maar een groot succes wordt die terugkeer niet. Zo veel kunnen we nu al stellen. Heitinga leverde heel wat snelheid in en blijkt het niet te kunnen belopen. Als hij eens mag invallen, is dat bij een veilige tussenstand en op het middenveld. Een foutje is dan tenminste niet direct fataal.

Kwade tongen beweren dat Van der Vaart nooit 'heeft geleefd' voor zijn sport, de hoofdpersoon zelf meent nog altijd fit genoeg te zijn om Betis een impuls te geven. Het is en blijft afwachten of het ideale moment voor een terugkeer naar Amsterdam misschien al achter ons ligt.

Hoe dan ook, klik hier om de reportage van De Vos te kijken. Het is de moeite waard.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >