Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Hoorn wil zich niet als een dolle gaan bewijzen

We lezen al een tijdje dat Mike van der Hoorn het fantastisch doet op trainingen. En dat hij eigenlijk een beetje pech heeft en niet mag vertrekken. Een voetballer gedijt bij vertrouwen. Wat betekenen de woorden van Frank de Boer voor Van der Hoorn? “Het geeft toch wel een goed gevoel.”

27 januari 2016 - 13:53
UsershyraDesktopajax_dataimages07e4ef8313d964010282b2b22c73b8e0_normal
Mag Van der Hoorn een keer spelen, stelt Ajax teleur... © Pro Shots

Het liefst ziet Van der Hoorn dat zijn naam als eerste op het bord wordt geschreven bij het maken van de opstelling. Zo ver is het nog niet. En het is maar de vraag of dat ooit gebeurt. En toch, juist op het moment dat zijn rol helemaal leek uitgespeeld, wordt er beroep op Van der Hoorn gedaan.

“Er is plotseling perspectief. Ik wil speeltijd en ik kan best positief blijven, maar het moet zich wel vertalen. Als dat uitblijft, gaat het in je hoofd zitten,” vertelt Van der Hoorn aan Ajax Life. En toch doen de positieve woorden van De Boer wel degelijk iets. “Het geeft wel een goed gevoel.”

“Maar kijk, ik zit hier nu 2,5 jaar en het ging wel opspelen dat ik zo lang reserve was. Het werd tijd iets anders te zoeken, maar het klinkt nog altijd beter dan een trainer die zegt dat hij je graag wilt meenemen naar Engeland. Dat zou ik ook niet leuk vinden.”

Tijdens zijn invalbeurt tegen Vitesse (1-0) en optreden tegen Heracles Almelo (0-0) stond Van der Hoorn amper een schot op doel toe. Het ging voorin lang niet altijd goed, achterin oogde het wel degelijk solide. “Ik zeg net ook tegen de jongens: deze wedstrijd moeten we in de tas hebben. Oké, we dwingen het niet af, maar we krijgen wel een paar kansen.”

De grote vraag is of Van der Hoorn op bezoek bij Roda JC zelf een nieuwe kans krijgt. De blessure van Kenny Tete is serieus – de rechtsback ligt er zo'n drie maanden uit – en de vraag is voor welke structurele oplossing De Boer kiest. Ricardo van Rhijn lijkt er niet heel goed op te staan...

“De trainer heeft nog niet gezegd van: jij speelt nu. Ik stond er dit keer ook in vanwege de lengte van Wout Weghorst, het hangt van de tegenstander af. Roda JC speelt meestal 4-4-2. Als een back wegvalt, komt meestal de nummer twee erin. Ik had niet gedacht dat de trainer voor deze oplossing zou kiezen. Ik hoop dat het een vervolg krijgt.”

Een ding heeft Van der Hoorn geleerd als hij de kans krijgt: ga jezelf niet als een dolle bewijzen. “Het is als verdediger heel anders invallen dan als aanvaller. Dan kun je allerlei acties maken, als verdediger moet je juist heel sober blijven spelen. Ik moet zorgen dat ik niet te enthousiast ben. Zoiets is me al eens overkomen, maar ik heb het leren inzien. Sober spelen, niet te graag willen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >