Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Urby, arme Urby

Ik heb een beetje te doen met Urby. Ik heb altijd een zwak voor hem gehad. Mooie voetballer. Misschien soms een beetje te mooi. Maar liever iemand die af en toe vergeet de beuk erin te gooien, dan iemand die niet meer kan dan dat.

Door Niels Pach
05 januari 2016 - 15:29

Urby heeft het altijd van zijn techniek moeten hebben. En man, wat een berg techniek heeft de ex-Ajacied. Een typische speler voor wie je naar het stadion komt, ik in ieder geval wel. Eentje uit van voor het tijdperk dat balbezit en domineren heilig werden verklaard.

Daarom doet het me ook een beetje pijn om te zien hoe het hem is vergaan na het vertrek bij Ajax. De eerste periode bij AC Milan was nog aardig, daarna was het klaar. Zo erg zelfs dat hij nu gaat foebele in de kelder van de Serie A. Dat is voor niemand leuk. Zeker niet voor een sierlijke voetballer als Urby.

Gelukkig heb je dan altijd nog YouTube. Even terug naar de goede ouwe tijd. Eerst maar eens naar Ajax - FC Groningen uit 2006/2007. Een van de leukste wedstrijden die ik in de Amsterdam Arena heb gezien. Twee ploegen die wilden voetballen en dat ook nog eens konden.

Ik zei achteraf: “Als het 2-2 was gebleven had ik het ook goed gevonden, het was gewoon een heel leuke wedstrijd.” Maar het bleef geen 2-2, Urby knalde tien minuten voor tijd de 3-2 binnen. Mooi doelpunt, maar eigenlijk is de manier waarop hij de bal even daarvoor oppikt nog een stuk mooier. Hop, tegenstander het bos in.

Ik zoek nog even verder en kom uit bij misschien wel zijn mooiste doelpunt. De 2-0 tegen PSV in 2010. Vlak voor rust gooit hij de wedstrijd, die Ajax uiteindelijk met 4-1 wint, in het slot.

Naar binnen komen, speler uitspelen, boem, bal in de kruising, dat werk. Hij doet het ook nog eens met rechts Ik kan er naar blijven kijken. Alles klopt aan het doelpunt. Het hakje van Marko Pantelic als inleiding, het perfecte schot als afsluiting.

Maar goed, dat was toen. Het heden leert dat Urby als contractloze speler niet eens mee mag trainen met Ajax 1, hij moest zijn conditie op peil houden bij Jong Ajax. Naar het schijnt omdat de verdediger/middenvelder/aanvaller niet meer goed genoeg was. In zijn zoektocht naar een nieuwe club is hij dus bij Hellas Verona uitgekomen.

Ik hoop dat Urby zich snel weer ontworstelt aan de kelder van de Serie A. Lukt dat niet, dan hebben we altijd YouTube nog.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >