Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitduel met ADO komt voor Klaassen alsnog te vroeg

Geen paniek... Of wel paniek?! Davy Klaassen hervat de competitie niet met de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De aanvoerder overstrekte in Belek zijn knie, maar blijkt hier ruim een week verder nog niet van hersteld.

15 januari 2016 - 09:42
UsershyraDesktopajax_dataimages206a21044ebd70ff639451f2696f316d_normal
Best spijtig, want Klaassen scoort geregeld tegen ADO. © Pro Shots

Een beetje maf is het wel. Er schoot niemand in de vlekken toen Klaassen uitstapte bij de training. En hij miste weliswaar de oefenwedstrijd tegen Hamburger SV (3-1 winst), maar ook toen werden nog steeds alle pijlen gericht op ADO-uit.

De medische staf en Klaassen zelf moeten inmiddels concluderen dat ADO - Ajax onhaalbaar is. Het herstel vergt meer tijd, zo blijkt een dag of twee voor de aftrap. Dat is iets wat we vorige week niet zagen aankomen, ook niet gezien de eerste berichten uit de hoek van Ajax zelf.

Het treffen met ADO wordt de eerste wedstrijd die Klaassen dit seizoen moet laten schieten. Hij werd wel twee keer gewisseld, thuis tegen Willem II en uit bij Vitesse. Zonder Klaassen boog Ajax een 1-0-achterstand om in een 1-3-zege. Het kan best dat Daley Sinkgraven hem vervangt.

En dan nu maar hopen dat de absentie van Klaassen minder gevolgen heeft dan de afwezigheid van Joël Veltman vorig seizoen. Veltman raakte in Qatar geblesseerd, waarna Ajax punt na punst morste en snel afscheid nam van zijn titelambities...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >