Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Transfer naar Napoli nooit een optie voor Bazoer

Het blijft een vrij gek verhaal: Napoli zou 25 miljoen euro over hebben voor Riechedly Bazoer en via bonussen kon dit bedrag zelfs worden verdubbeld. Marc Overmars stond al klaar om een deal te sluiten, totdat Bazoer zelf op de rem trapte.

22 januari 2016 - 09:36

Bazoer is pas negentien jaar oud en krap een jaar basisspeler bij Ajax. Het is fijn als spelers weten wat goed ze voor is en niet direct voor het grote geld kiezen. De middenvelder mag in die categorie worden geschaard. Hij blijft liever bij Ajax en laat een avontuur in de Serie A schieten.

“Nee, de supporters hoeven zich geen zorgen te maken. Door zo'n bod van een grote buitenlandse club laat ik me niet uit balans brengen. Ik heb het prima naar mijn zin bij Ajax. Het gaat goed en ik speel wekelijks,” verklaart Bazoer op de officiële website van Ajax.

“Daarnaast kan ik me hier bij Ajax nog verder ontwikkelen. Toen mijn broer, die ook mijn zaken behartigt, me op de hoogte stelde van de interesse van Napoli zei ik hem dan ook gelijk dat ik hier wilde blijven. Dit is op dit moment de beste plek voor mij. Ik wil kampioen worden met Ajax.”

En zo resteren er twee vragen: waarom stond Overmars al klaar om een van de beste spelers van Ajax halverwege het seizoen te verkopen? En zou Napoli echt 25 miljoen euro over hebben voor Bazoer? Eerder zou er al een bod van 20 miljoen euro zijn uitgebracht op Davy Klaassen.

De eerste vraag kan vrij simpel worden beantwoord: als het over geld verdienen gaat, kun je over het algemeen altijd bij Overmars aankloppen. Iets wat veel supporters afgelopen week niet konden waarderen, maar goed. Het is inmiddels ook niet echt een verrassing meer.

Het antwoord op de tweede vraag ligt wat ingewikkelder. Napoli staat er niet om bekend enorme transferbedragen uit te geven, tenzij zich een buitenkansje als het halen van superspits Gonzalo Higuaín voordoet. Dan gelden andere regels.

Jurriaan van Wessem, kenner van het Mediterrane foebele, deelt bij FC Afkicken zijn kijk op de zaak.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >