Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tete maanden niet inzetbaar door afgescheurde enkelband

Wij snappen wel dat Kenny Tete tien minuten na de bewuste tackle alsnog afhaakte. De rechtsback blijkt tijdens Ajax - Vitesse zijn enkelband te hebben afgescheurd. Tete moet geopereerd worden en is naar verwachting tien tot twaalf weken niet inzetbaar...

25 januari 2016 - 18:10
UsershyraDesktopajax_dataimagesa9524d2d3b3f666c9ede914dcda31c16_normal
Tete probeerde het nog, maar het ging gewoon echt niet meer. © Pro Shots

Shit! Tien tot twaalf weken?! Dan praten we over een maandje of drie niet kunnen spelen. Met een beetje pech is het seizoen dan al afgelopen voor de man die dit seizoen definitief doorbrak. Maar met een beetje geluk kan de rechtsback nog enkele belangrijke wedstrijden spelen.

Tete gaat deze week onder het mes en dan wordt direct een stukje bot verwijderd waar hij de laatste tijd al last van had. Er krijgt ieder seizoen wel een Ajacied te maken met een zware kwetsuur. En dat is al erg genoeg, maar het is zeer zuur dat het misfortuin nu uitgerekend Tete treft.

De enige echte Amsterdammer binnen de selectie verkeerde in bloedvorm en stopte de ene na de andere linksbuiten met het grootste gemak af. Tussendoor konden we ook nog eens genieten van prachtige tackles. Met Tete in de achtste linie werd deze voetbaljaargang elf keer de nul gehouden.

Het feit dat Tete zo lang is uitgeschakeld, verandert misschien de opvatting van Frank de Boer over zijn keuzes in de verdediging. De trainer gaf zaterdag aan dat de oplossing met Mike van der Hoorn centraal achterin en Joël Veltman op de rechterflank hem goed was bevallen.

Maar of Ajax op die manier het seizoen afmaakt? Die kans lijkt klein. Zo komt Ricardo van Rhijn wellicht terug in the picture. De nummer 2 werd eerder deze winterstop nog bijna verkocht aan Galatasaray, maar die overgang ging niet door. Dat kan nu een geluk bij een ongeluk blijken.

Van Rhijn zit bij Ajax - Heracles Almelo voor het eerst in 2016 bij de selectie.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >