Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Suk belooft zaakwaarnemer Lamborghini bij terugkeer Ajax

De naam Hyun-Jun Suk bezorgt iedere Ajaxsupporter een hele grote glimlach. De ‘Aanwaaikoreaan’ heeft nu een nieuw hoofdstuk aan zijn cultheldstatus toegevoegd. De spits belooft zijn zaakwaarnemer een gloednieuwe Lamborghini bij een terugkeer naar Ajax.

09 januari 2016 - 11:23
UsershyraDesktopajax_dataimages7a3f8d436031af001f552764ee72aae6_normal
Zijn liefde voor Ajax gaat nooit verloren, getuige zijn tattoo op zijn rechterarm.

 “Hij weet dat hij gevormd is door zijn periode in Amsterdam en denkt er veel aan terug. Hij heeft me een gloednieuwe Lamborghini beloofd als ik een transfer naar Ajax voor hem regel,” zegt zijn belangenbehartiger Sean Choi tegen Het Parool.

Suk verdiende een contract bij de Amsterdammers, nadat hij in 2009 bij het trainingsveld net zo lang bleef zeuren totdat hij mocht laten zien wat-ie in zijn mars had. Ondanks dat hij door dit verhaal gelijk tot publiekslieveling werd gebombardeerd – ‘Suk, Suk, Suk!’ - wilde het niet echt vlotten in Amsterdam. De Koreaan zocht na een mislukt avontuur bij FC Groningen zijn heil in het buitenland.

Bij Maritimo welteverstaan, op het Portugese eiland Madeira. “We wisten allebei niet eens dat het een eiland was,” zegt Choi. “Maar het was natuurlijk geen straf, zo'n subtropisch onderkomen. Samen met mijn gezin hebben we daar drie maanden met Suk gewoond.”

Suk werd daarna in een jaar tijd miljonair bij Al Ahli in Saoedi-Arabië. “Ik had hem beloofd hem binnen een jaar weer bij een Europese club te krijgen.” En dus bracht Choi Suk in de zomer van 2014 weer naar Madeira, dit keer bij de concurrent van Maritimo: Nacional. Weer een half jaar later tekende Suk bij Vitória, zijn huidige club.

Het is bijna niet voor te stellen maar bij Vitória speelt Suk de sterren van de hemel. Met negen doelpunten en zeven assists draait hij een ongekende eerste seizoenshelft. Zelfs FC Porto heeft nu interesse in de aanvaller.

Choi denkt wel te weten waarom het nu zo goed gaat met Suk. “Hij moest altijd veel reizen, veranderde te vaak van club. Nu kent hij de Portugese competitie goed en vindt hij zijn weg. De trainer laat hem ook in een slechte partij staan. En dit is het logische gevolg. Ik garandeer dat hij in de toekomst nog Champions League speelt. Hij wordt een topspits.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >