Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Suarez na ruzie in spelerstunnel weer eens geschorst

Je verwacht het niet: Luis Suarez is weer eens stout geweest, al ontkent hij dat zelf. De oud-Ajacied zou na afloop van het gewonnen bekerduel met Espanyol (4-1) ruzie hebben gezocht in de spelerstunnel. Voor de Spaanse voetbalbond reden om hem voor twee wedstrijden in de Copa del Rey te schorsen.

13 januari 2016 - 13:49
UsershyraDesktopajax_dataimages0c23f377bc687999b82d96488a17dc4b_normal
Barcelona - Espanyol was niet bepaald een vriendschappelijk potje. © Pro Shots

“Kom maar op, ik wacht op jullie,” riep Suarez volgens de scheidsrechter richting de spelers van Espanyol. “Jullie zijn een verspilling van de ruimte,” voegde hij er ook nog aan toe. Er volgde een opstootje en de spelers moesten uit elkaar worden gehaald door beveiligers en begeleiders van de teams. Dat alles na een wedstrijd waarin al elf gele kaarten en twee rode kaarten (beide voor Espanyol) werden getrokken.

Volgens Barcelona ligt het allemaal anders. Niet Suarez, maar iemand anders zou het hebben geroepen en de scheidsrechter heeft het ook nog eens verkeerd verstaan. Hoe dan ook, het is de zoveelste keer dat de Uruguayaan wordt geschorst zonder dat hij een rode kaart heeft gekregen.

We komen tot vier keer en misschien zijn we dan nog een schorsing links of rechts vergeten. Suarez moest drie keer brommen na het bijten van zijn tegenstander. De eerste keer gebeurde dat in 2010 na Ajax - PSV. Hij beet Otman Bakal en zat daardoor in zijn laatste maanden als Ajacied voornamelijk op de tribune.

Het ging in het vervolg mis in dienst van Liverpool en op het WK tijdens Italië - Uruguay. Bovendien werd Suarez in zijn Liverpooltijd ook nog geschorst vanwege een racistische opmerking richting Patrick Evra.

In al die gevallen kreeg de aanvaller lange schorsingen. Wat dat betreft valt de schorsing van twee bekerpotjes wel mee. Zeker omdat de terugwedstrijd tegen Espanyol min of meer een formaliteit is. Maar het blijft opvallend dat Suarez zo vaak is geschorst zonder dat de scheidsrechter hem bestrafte.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >