Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Streppel over De Jong: 'Frenkie kan op Ajaxmanier spelen'

De 'winteraankoop' van Ajax tot dusver is geen spits, maar een teruggehaalde huurling. We hebben het over Frenkie de Jong, die bij Willem niet aan spelen toekwam en daarom minuten gaat maken bij Jong Ajax.

12 januari 2016 - 12:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesb2bf62fa808617cfd309dbebcdf4cf85_normal
De Jong verruilt trainingspak voor Ajaxtenue, is de bedoeling. © Pro Shots

Hoewel de achttienjarige De Jong er niet in slaagde om zich in het eerste elftal van Willem II te voetballen, geeft Jurgen Streppel wel hoog over hem op. “Frenkie is een groot talent, dat moeten jullie ervaren,” aldus de trainer van de Tilburgers tegenover Ajax Life.

“Ik ken hem aardig. Frankie kan op het middenveld, met de bal aan de voet, een man meer creëren. Hij kan kort draaien en heeft ogen in zijn rug. Ik denk dat hij een grote toekomst voor zich heeft,” vervolgt Streppel.

“Of Frenkie het eerste elftal van Ajax gaat halen, weet ik niet. Maar hij heeft eigenschappen om op een Ajaxmanier te spelen,” klinkt het verder uit de mond van de trainer. Weer een middenvelder dus. Maar wat voor type hebben we het over, een nieuwe Sinkgraven of Bazoer?

“Ik vind Frenkie meer een nummer 6 dan een nummer 10, maar dat zal moeten blijken. Hij denkt er zelf misschien anders over. Hij kan ook links- of rechtsbuiten spelen, maar ik zou hem de positie van nummer zes adviseren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >