Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Verzadigd

Hoeveel tenenkrommend voetbal moet je zien, voordat je het niet meer aankan? Dat je net als die enorme vent in die Monty Python-sketch ontploft. Hij kan niet meer eten, maar de ober dringt aan. Geeft nog een peperpuntje. Vervolgens barst hij niet alleen uit zijn jasje, maar ook uit zijn overhemd en tenslotte uit zijn ribben.

27 januari 2016 - 08:58
UsershyraDesktopajax_dataimagesab062b5831064bcb3c0046a3c66041c1_normal
Je moet niet afhankelijk zijn van leuk voetbal, als Ajaxfan. © Pro Shots

Na Ajax - Heracles Almelo is het wel duidelijk dat zoiets met voetbalpotjes bij mij niet bestaat. Ik bleef goed ademen en wist veilig thuis te komen. Ik ben waarschijnlijk immuun geworden. Net als studenten, die door een leven in een smerig studentenhuis, meer kunnen hebben.

Het ergste is dat dit Ajax, volgens de ranglijst, nog vol overtuiging voor het kampioenschap gaat. Kreeft wordt ons voorgehouden, want we zijn kennelijk zo'n beetje de beste. Het smaakt alleen verdacht veel naar de goedkoopste leverworst. Hoe komt het dat we hier met z'n allen nog voor komen opdagen, hebben we echt niets beters te doen?

Ik overduidelijk niet. Ik heb me zelfs nog behoorlijk heb vermaakt. Het Champions Leaguetijdstip – o ironie – zorgde voor de perfecte opbouw. Vooraf wat eten en drinken. Daarnaast wist het verjaardagsfeest van Vak410 ook het een en ander te verdoezelen. Vuurwerk buiten het stadion, goede zin erbinnen. Geen waardeloos potje dat het kon verpesten, al deden die lui op het veld behoorlijk hun best.

Dat fatale peperpuntje in zaadpotjesvorm lijkt er bij mij niet te komen. Ik kan kennelijk echt veel hebben.

Kreeft wordt ons voorgehouden, het smaakt naar de goedkoopste leverworst.

Zelfs op het veld viel er nog wat te genieten. Van Mitchell Dijks bijvoorbeeld. Ik moet toegeven dat ik me ooit heb afgevraagd wat zo'n speler bij Ajax te zoeken heeft. Nu zie ik het. Hij is het negatief van ploeggenoten op deze momenten.

Waar zij met al hun buitengewone talenten het moeilijk kunnen  hebben, daar zorgt hij gewoon dat hij er staat. Met degelijke acties. Met niemand die hem van de bal afkrijgt. Met inzet, lef en boerenverstand. Dijks en Bazoer zorgden er voor dat ik meer dan de roti kip ga onthouden van deze avond.

Wie ook kan blijven hangen is de jongen achter me die iets uitriep nadat Schöne was ingevallen. “Frank zet hem doodleuk linksback. Dat is pas lef!” Het was ver in de tweede helft, maar meerdere biertjes hadden hem even naar de eerste gebracht, speelrichtingtechnisch.

Genoeg munitie om ook nu weer niet verzadigd te zijn dus. Oef. Je moet in 2016 duidelijk niet afhankelijk zijn van leuk voetbal, als Ajaxsupporter.

Nicky Samsom heeft het boek 'Ik heb een gek te temmen' geschreven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >