Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Serero mag voorlopig niet vertrekken van Ajax

Thulani Serero is bij Ajax dit seizoen op een tweede plan beland. De Zuid-Afrikaanse middenvelder kwam door de komst van Nemanja Gudelj en de doorbraak van Riechedly Bazoer en Donny van de Beek niet verder dan een kleine driehonderd minuten in de competitie. Toch mag Serero niet vertrekken van de Amsterdammers.

30 januari 2016 - 12:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesa01cca66a13ad96c64a31319876ff981_normal
Een eventueel vertrek van Serero hangt af van de blessure van Klaassen. © Pro Shots

Zowel SC Heerenveen als Standard Luik waren heel concreet om de 25-jarige speler te huren van Ajax. De Belgische club wilde hem na een huurperiode zelfs definitief overnemen. Beide clubs kregen echter nul op rekest, zo meldt Het Parool zaterdag.

Die afwijzing heeft te maken met de blessure van aanvoerder Davy Klaassen. De aanvallende middenvelder kampt al langer met knieklachten en bij het trainingskamp in Turkije zijn de klachten alleen maar toegenomen. Klaassen kwam dit jaar nog niet in actie.

"Davy heeft vanochtend getraind. Of hij tegen Roda JC kan spelen, is twijfelachtig. Hij keek niet vrolijk. Als er geen verbetering optreedt, moet Klaassen wellicht een kijkoperatie ondergaan," zei De Boer vrijdagmiddag bij het wekelijkse perspraatje.

Een eventuele transfer van Serero hangt dus af van de situatie rondom Klaassen. De Boer: “Als Davy afhaakt, wordt de spoeling op het middenveld ook weer wat dunner. Dan hebben we Serero keihard nodig als een van de vier middenvelders."

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >