Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Raffie' niet eens optie meer voor Ajax, Siem evenmin

Rafael van der Vaart beleefde deze week het dieptepunt in zijn carrière. Hij werd bij Real Betis Sevilla buiten de selectie gelaten voor het beladen bekerpotje met Sevilla. Ajax is niet van plan 'Raffie' te redden. “Dan krijg je weer zo'n geval,” aldus Frank de Boer.

15 januari 2016 - 13:50
UsershyraDesktopajax_dataimages3f002dc0c0939c22129d0ea4796e3dca_normal
Van der Vaarts loopbaan zit flink in het slop. © Pro Shots

Het technische kader van Ajax wilde afgelopen zomer niets liever dan Van der Vaart vastleggen. De 32-jarige Ajacied zou prima in de spits uit de voeten kunnen en de jonge jongens kunnen helpen. We weten hoe het afliep...

Van der Vaart koos voor Real Betis en ook als hij niet geblesseerd is, speelt-ie amper. Dit heeft als gevolg dat Ajax flink op hem is uitgekeken. “Van der Vaart? Die heeft een hele tijd niet gespeeld. Dan krijgen we weer zo'n geval... Iemand die vijf of zes wedstrijden nodig heeft om fit te worden,” reageert Frank de Boer tijdens een persgesprek op deze suggestie.

Lees hier een mooie blog over Van der Vaart, Ajax en smoorverliefd zijn.

Ook voor Siem de Jong is 'natuurlijk nagedacht'. De held van 15 mei 2011 staat bij Newcastle United op een zijspoor, terwijl de club strijdt tegen degradatie. “Kijk, Siem wil het liefst op het middenveld spelen en daar hebben we genoeg spelers rondlopen. Ook Donny van de Beek meldt zich nadrukkelijk.”

“Ik zie in Siem meer iemand die in de spits speelt. Of hij daar zijn toekomst ziet en zich op die positie het komende halfjaar verder wil ontwikkelen? Dat is volgens mij niet wat hij graag wil,” vervolgt De Boer, die weerspreekt dat er sprake is van ruis tussen hem, Marc Overmars en de raad van commissarissen.

“We kennen onze taken heel goed. We gaan niet zomaar geld over de balk gooien. Maar als wij een gerichte versterking willen halen, dan zullen we daar niet voor schromen,” meldt De Boer, die wel beseft dat de tijd begint te dringen. Het is alweer half januari. Een eventuele, mogelijke nieuwe spits miste al het trainingskamp, plus de hervatting van de competitie.

“We zoeken iemand die er direct klaar voor is, niet iemand die op 50 of 60 procent naar Amsterdam komt. Je moet 100 procent zijn, want we krijgen nog een zware periode. Dit wordt geen warming-upje voor volgend seizoen. Dan denk ik eerder aan een Sinkgraven-scenario, maar dan moet het gaan om een jonge jongen.”

Overigens is Ajax deze dagen druk genoeg om via Soccerway statistieken van aangeboden spitsen op te vragen. De Boer: “Er worden heel veel spitsen aangeboden. Maar vaak denk ik: Jezus, waar speelde hij? Hoeveel wedstrijden? Oh, tijdens seizoen 2014/2015 voor het laatst. Dit seizoen nog nul wedstrijden. Moet ik daar een risico mee nemen? We hebben geleerd van onze avonturen. Een mooie naam is leuk, maar je kunt er beter honderd procent klaar voor zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >