Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pover Ajax pakt maximale buit in Den Haag

Ajax is de tweede seizoenshelft goed begonnen met een uiterst moeizame 1-0-zege bij ADO Den Haag.

17 januari 2016 - 13:27
UsershyraDesktopajax_dataimages1562e0ed1d290300d69b939c9da12be7_normal
Younes snoert het thuispubliek de mond met zijn fraaie treffer. © Pro Shots

Ajax wist op voorhand wat het stond te wachten in Den Haag. De ploeg van Frank de Boer domineerde echter in de eerste helft en kwam na een kleine twintig minuten op voorsprong via Amin Younes. De dartele dribbelaar – tegen Hamburger SV ook al een van de uitblinkers – bleef in het kille Kyocera Stadion ijzig kalm en tikte beheerst binnen.

Ajax had op dat moment een veldoverwicht, al kreeg het zelf maar weinig goede kansen. Het meeste gevaar kwam vanaf de linkervleugel, waar Mitchell Dijks enkele malen gevaarlijk kon oprukken. Dat had vijf minuten later kunnen resulteren in de tweede Amsterdamse treffer, maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp na een goede voorzet van Dijks.

Viktor Fischer, die op rechtsbuiten de voorkeur kreeg boven El Ghazi, werd weinig in het spel betrokken. De Deen reageerde vlak voor rust alert op een matige uittrap van doelman Martin Hansen, maar in het vervolg wisten Riechedly Bazoer en Arek Milik deze aanval niet af te straffen.

Dieptepunt in de eerste helft waren de spreekkoren van de fanatiekere ADO-fans op Midden-Noord. Zij hadden het voorzien op Bazoer die allerlei racistische leuzen en oerwoudgeluiden naar zijn hoofd kreeg geslingerd.

Beide ploegen maakten er na de onderbreking niet bepaald een hartverwarmend schouwspel van. Ajax liet het initiatief in het eerste kwartier aan de thuisclub. De Hagenaars blaften wel, maar beten niet. De eerste gevaarlijke uitbraak van Ajax volgde pas na een klein uur, toen Milik met een wanhopig afstandsschot doelman Hansen tevergeefs testte.

Ajax kwam geleidelijk aan wel onder grotere druk te staan. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Cillessen die daarbij goed gesteund werd door zijn verdedigers. Spits Mike Havenaar was tien minuten voor tijd kansrijk met een kopbal, maar deed dit zo slap dat Cillessen de bal kon oprapen.

Frank de Boer wachtte in Den Haag lang met wisselen. Negen minuten voor tijd bracht hij alsnog Daley Sinkgraven, die de pover spelende Donny van de Beek afloste. Daarna mocht Anwar el Ghazi het in de spits proberen ten koste van Milik die eveneens kon terugkijken op een matige wedstrijd.

Diezelfde El Ghazi was daarna betrokken bij een gevaarlijke uitbraak met Fischer, maar de invaller legde de bal dusdanig beroerd af dat de Deen hier niet meer kon van maken dan een afzwaaier richting de bovenhoek.

In de slotminuten maakte doelpuntenmaker Younes uiteindelijk plaats voor Lasse Schöne. De thuisploeg zette nog maar eens aan en kreeg zelfs enkele goede mogelijkheden om in de slotfase alsnog toe te slaan, maar de Amsterdammers ontsnapten keer op keer bij diverse scrimmages. Uit een spaarzame tegenaanval kopte El Ghazi ogenschijnlijk de bal binnen, maar die werd niet beoordeeld als zijnde over de doellijn.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >