Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Portugal en FC Porto raken in de ban van 'Suk-mania'

Wat hebben we gelachen om Hyun-Jun Suk. De term cultheld wordt vandaag de dag veel te snel van stal gehaald, maar de 'Aanwaaikoreaan' is een onvervalste. Het wordt langzaam tijd om Suk serieus te nemen. De spits staat op het punt om een transfer te maken naar FC Porto.

06 januari 2016 - 12:47

We kunnen ons nog een wedstrijd om de Johan Cruijffschaal herinneren waarin Luis Suarez uit pure wanhoop een rode kaart pakte. Suk stond naast hem in de spits opgesteld en Suarez werd helemaal gek van zijn ploeggenoot, die weliswaar enthousiast rond draafde maar werkelijk niets toevoegde.

De tijden zijn echter veranderd. Suk heeft zijn draai gevonden. De man die ooit bij het hek net zo lang zeurde tot hij met Ajax mocht meetrainen, maakt indruk in Portugal. De 24-jarige Suk scoorde dit seizoen al negen keer namens subtopper Vitória Setúbal. Ook bereidde hij zeven doelpunten voor.

De niet te stoppen spits speelde zich met dit goede rapport in de kijker, zelfs bij een topclub als Porto. Diverse Portugese media melden dat Porto zo'n 1,5 miljoen euro over heeft voor Suk. De transfer wordt waarschijnlijk pas later deze week beklonken, omdat Porto graag heeft dat Suk doelpunten maakt tegen titelrivaal Sporting Lissabon.

Dit had toch niemand kunnen vermoeden toen Suk van Ajax zonder veel succes naar FC Groningen trok, om later op te duiken bij Marítimo Funchal, Al Ahly en Nacional Madeira. Suk zelf is Ajax voor altijd en eeuwig dankbaar. Hij liet het clublogo zelfs op zijn arm tatoeëren.

Oh ja, weten jullie nog dat toenmalig trainer Martin Jol boos werd omdat Suk tijdens zijn warming-up in de Amsterdam Arena maar bleef klappen naar de supporters? En we hebben ook nog beeld van zijn ninja-aanname. Mooie tijden waren dat! Hup, Suk!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >