Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pijnlijke conclusie De Boer: 'Uur lang te weinig gebracht'

Frank de Boer trok na de wedstrijd tegen Heracles Almelo (0-0) de pijnlijke conclusie dat zijn spelers een uur lang te weinig hebben gebracht. “We bleven maar zoeken, maar kwamen er niet doorheen.”

26 januari 2016 - 23:01
UsershyraDesktopajax_dataimagescbf02e732673eec423ee404474f2d4e7_normal
De Boer benadrukte in de rust al om opportunistischer te spelen. © Pro Shots

De woorden van De Boer deden denken aan de persconferentie na FC Utrecht-uit. Daarin herkenden de spelers te laat dat er opportunistischer gespeeld moest worden om dan maar op die wijze iets te forceren. “Ik gaf in de rust al aan dat ze de bal er sneller achter moesten gooien met lopende mensen. Als hij dan weggekopt wordt, moeten er meteen mensen staan om die bal op te vangen en kansen te creëren.”

Uiteindelijk begrepen zijn spelers het pas na de wissels in de slotfase. “We bleven maar zoeken en kwamen er niet doorheen. De laatste tien minuten doen we dat wel en dan zie je dat er ook een paar hachelijke momenten uit voortkomen. Natuurlijk wisselde ik ook zo, dan is het duidelijk voor de spelers, maar we hadden dat in het begin van de tweede helft al meer moeten doen.”

Verdedigend viel er opnieuw weinig op de Amsterdammers aan te merken. “Dat deden we aardig, maar aanvallend hebben we te weinig gebracht. We begonnen goed met Anwar. Dan hoop je de tegenstander met een snelle goal iets meer uit de tent te kunnen lokken. Dat lukte niet en daarna hebben we een uur lang te weinig gebracht.”

De Boer constateerde dat niemand vandaag echt het verschil kon maken in de voorhoede. “Amin had niet zijn dag. Misschien ook omdat er snel weer een wedstrijd moest worden gespeeld. Zulke spelers moeten het verschil maken. Bij FC Barcelona gaat het ook zo en dan belandt de bal uiteindelijk bij een Messi of Neymar en dan gaat er pas wat gebeuren. Amin is ook zo’n speler. Maar als dat niet lukt moet je het over een andere boeg gooien.”

Hoewel De Boer benadrukte dat Ajax nog op zoek is naar een speler die het verschil kan maken, is het nog maar de vraag of het deze transferperiode ook van een transfer gaat komen. “Het is wel de bedoeling, maar of het ook lukt, is afwachten.” 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >