Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars richt pijlen scouting nu toch op Zuid-Amerika

Het duurt misschien even voordat we de eerste resultaten zien, maar het gaat er nu toch van komen. Ajax stuurt binnenkort weer scouts op pad richting Zuid-Amerika. De komst van Henk Veldmate moet voor een nieuwe impuls zorgen, deelt Marc Overmars.

04 januari 2016 - 15:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesd43accee637e9629737be4861f80b390_normal
Hopelijk kan Overmars straks een nieuwe Suarez vastleggen. © Pro Shots

Als Ajax een nieuwe speler aantrekt, is de kans groot dat hij afkomstig is van een andere club uit de eredivisie of dat er een afdankertje van Arsenal of FC Barcelona mag worden gehuurd. Gelukkig hebben we de eigen jeugd nog, want de meeste spelers van buitenaf mislukken faliekant.

Er is voldoende ruimte voor verbetering van het scoutingsapparaat en Overmars zet daar nu zijn schouders onder. Veldmate komt over van FC Groningen en het jachtseizoen in Zuid-Amerika wordt geopend.

“Henk heeft een goed netwerk, nationaal en internationaal. Ik denk dat hij voor ons ook veel kan betekenen in Zuid-Amerika,” stelt Overmars. “Hij brengt ruim zestien jaar ervaring mee en heeft zijn sporen verdiend, zoals met het naar Nederland halen van spelers als Luis Suarez. Henk is een gewoon absoluut een vakman.”

In reactie op het nieuws van de komst van Veldmate vliegen er wat oude quotes van Overmars het internet over. De directeur spelerszaken stelde een jaar geleden dat Ajax in Zuid-Amerika 'niets te zoeken heeft'. “Daar is de naam PSV groter en de constructies zijn er anders. Clubs als Benfica en FC Porto gooien hun hele toko open en zijn geen baas meer in eigen huis,” meende Overmars.

Het gebeurt inderdaad nog wel eens dat er rare deals werden gesloten, maar zo ver bekend was dat bij Groningen en Veldmate nooit het geval. En laten we eerlijk zijn, een beetje hulp op het gebied van scouting kan Ajax goed gebruiken. Het wil namelijk niet echt lukken om een goede spits te strikken voor het eerste elftal.

Frank de Boer stelt dat wordt gezocht naar een spits die in feite te goed is voor Ajax en daarom onhaalbaar blijkt. Ondertussen lijkt door de naam van Bertrand Traoré alweer een streep te kunnen. Dit doet je alleen maar afvragen waarom daar stukken over in de krant verschijnen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >