Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Officieus debuut smaakt voor Nouri naar meer

Hij speelde zo af en toe oefenwedstrijdjes op De Toekomst, maar dat kan eigenlijk niemand serieus nemen. Abdelhak Nouri debuteerde zaterdag pas 'echt' officieus voor Ajax. “Ik mocht een shirt aan met mijn naam erop,” vertelt Nouri over zijn invalbeurt tegen Hamburger SV.

10 januari 2016 - 19:41

Een beetje voetballiefhebber smacht naar het moment dat Nouri serieus speeltijd in het eerste elftal krijgt, maar het geduld wordt flink op de proef gesteld. Ook het geduld van de middenvelder zelf. De achttienjarige mocht dit keer hangend op link het oefenpotje tegen HSV volmaken.

“Ik speelde wel eens een oefenwedstrijdje tussendoor, maar dit voelt best speciaal. Het is toch een mooi moment. Ik denk dat dit een beloning is voor de goede week die ik heb gedraaid,” zegt Nouri voor de camera van Ajax TV. “Trainer Frank heeft met me gesproken en zei dat ik het goed heb gedaan.”

Nouri liet spelend op de linkerflank inderdaad direct leuke dingen zien. “Ik heb altijd aangegeven dat dit een trainer is die je beloont. Ik krijg toch de kans en dat is mooi. Ik heb goede dingen laten zien, met en zonder bal. Teamgenoten gaven me complimenten. Ik wil nog meer stappen maken en dan hoop ik dat het een kwestie van geduld is voordat ik echt mag debuteren.”

De Boer gaf in Turkije wat inzicht waarom de liefhebbers – Nouri voorop – geduld moeten hebben. “Linksbuiten is voor hem momenteel de beste positie, ook gezien zijn fysiek. Als hij linkshalf wil spelen, moet hij aan zijn omschakeling gaan werken. Daar is hij keihard mee bezig, maar dat moet-ie wel in het tweede elftal gaan doen. Hij is een van onze grootste talenten. Nog steeds.”

Lees ook dit blogje: 'Appie' ondertekent al met rugnummer 8.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >