Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Niet domineren, wel winnen bevalt De Boer best

Frank de Boer was tevreden over de manier waarop zijn ploeg de 1-0-overwinning over de streep trok. Vitesse domineerde, maar de punten bleven in Amsterdam. “Zij waren de bovenliggende partij, maar we hebben als team niets weggegeven."

24 januari 2016 - 09:54
UsershyraDesktopajax_dataimages4820364c851660f00d9e7e4a8f3962d5_normal
De Boer ziet zijn ploeg voor de elfde keer de nul houden. © Pro Shots

Ajax won – net als een week eerder – zakelijk met 1-0 en hield voor de elfde keer dit seizoen de nul. Beide ploegen speelden op de aanval en dat leverde in de eerste helft een fraai schouwspel op. In de tweede helft lag het vermaak wat lager. De Boer: “Toen wonnen we minder duels, terwijl we dat in de eerste helft in een vroeg stadium wel deden. Daardoor waren we dreigend al maakten we niet altijd de juiste keuze.”   

De trainer erkende dat het spel na de thee minder florissant was. “We werden een beetje naar achteren gedrukt, maar bleven er kort en fel op zitten als hun middenvelders werden ingespeeld. Wat dat betreft moet ik mijn team een groot compliment maken. We hebben alleen te weinig met de omschakelmomenten gedaan.”

Eens niet domineren, maar wel winnen. Het beviel De Boer best. “We wisten dat Vitesse er ook voetballend onderuit wil spelen. Als je dan zelf in de eerste fase niet altijd goed staat, krijg je dit soort duels. Zij waren de bovenliggende partij, maar wij hebben als team niets weggegeven. Ik ben blij met deze 1-0. Dat is ook een manier waarop je kunt winnen en het is mooi om te zien dat mijn spelers dat kunnen.”

Over de enkelblessure van Kenny Tete kon de trainer nog weinig zeggen. Mocht hij niet tijdig fit zijn voor het treffen met Heracles Almelo dinsdag, lijkt De Boer voor dezelfde oplossing te kiezen als vandaag, met Joël Veltman als rechtsback en Mike van der Hoorn als rechter centrale verdediger. "Laten we hopen dat het meevalt, maar ik zie geen reden om dat niet nog een keer uit te proberen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >