Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

McClaren: 'De Jong had blind kunnen zijn'

Bij Ajax was Siem de Jong – tot het laatste seizoen – eigenlijk nooit geblesseerd. Sinds zijn overstap naar Newcastle United lijkt er iedere maand wel wat aan de hand met de middenvelder. Na twee klaplongen, diverse hamstringblessures en een zeldzame peesblessure raakte De Jong onlangs bijna blind aan één oog.

16 januari 2016 - 11:43
UsershyraDesktopajax_dataimages56f744d408015bd144cd7842ee9238d3_normal
Het zit De Jong niet mee bij Newcastle United. © Pro Shots

Het gebeurde bij een training van Newcastle United afgelopen woensdag. De Jong kreeg een vinger in zijn oog. “Hij ging neer en het bloed spoot eruit,” zei zijn trainer Steve McClaren tegen de Engelse media. “Een van zijn contactenlenzen had losgelaten en was vervolgens in zijn oog beland."

Volgens de oud-trainer van FC Twente was er een groot gevaar dat hij blind zou worden. “Hij is snel naar het ziekenhuis gebracht. Het was het grootste blauwe oog ooit. Ik heb hem inmiddels weer gezien en het ziet er al een stuk beter uit.”

De Jong plaatste zelf een foto van zijn oog op zijn Twitteraccount. Hij noemt het zelf een rare blessure en laat weten dat hij een aantal dagen moet uitrusten. De doktoren denken dat de middenvelder er twee weken uit ligt.

Nee, De Jong is vooralsnog niet erg gelukkig bij Newcastle United. Door een klaplong, diverse hamstringblessures en een zeldzame peesblessure tussen het dijbeen en de heup kwam De Jong in anderhalf jaar tijd tot achttien wedstrijden. Terwijl de middenvelder toch als een van de sleutelspelers werd binnen gehaald bij de zogenoemde ‘Magpies’.

Ajax heeft er deze winter even over nagedacht om De Jong over te nemen voor de spitspositie, maar die overstap lijkt voorlopig niet aan de orde. “Kijk, Siem wil het liefst op het middenveld spelen en daar hebben we genoeg spelers rondlopen. Ook Donny van de Beek meldt zich nadrukkelijk,” zei Frank de Boer onder andere tegen Ajax Life.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >