Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen zorgt voor vraagtekens, ook op transfermarkt

De gevolgen van 'overstrekmomentje' van Davy Klaassen in Turkije zijn nog altijd voelbaar. Een kleine drie weken later is de aanvoerder van Ajax nog altijd niet hersteld. En dat kan zelfs zijn gevolgen gaan hebben op de transfermarkt.

29 januari 2016 - 14:12
UsershyraDesktopajax_dataimages33d7e551930ad54a294589458bd899f9_normal
Het herstel van Klaassen verloopt verre van soepel. © Pro Shots

Klaassen was na de winterstop nog geen moment van de partij en, toeval of niet, het spel is opnieuw zeer stroperig. Met name voor de middenvelders blijkt het lastig om de voorste linie te bereiken en als er moet worden overgeschakeld naar opportunistisch spel, lukt dat slechts met moeite.

Het lijkt erop dat Ajax ook op bezoek bij Roda JC moet aantreden zonder Klaassen. “We moeten de reactie afwachten. Mijn gevoel? Davy keek niet heel vrolijk... Ik denk dat het lastig wordt. Het duurt langer dan vooraf gehoopt,” reageert De Boer tijdens zijn perspraatje.

Het is niet voor het eerst dat Klaassen last heeft van zijn knie. Alleen was het bij Oranje na drie dagen over. Nu zijn er na drie weken nog steeds vraagtekens. En die werken door. De Boer: “Het duurt zeker langer dan verwacht. Als Davy niet kan spelen tegen Roda, steken we de koppen bij elkaar om te kijken wat handig is.”

De Boer bedoelt te zeggen: dan wordt besloten of wordt overgegaan tot een operatie. De kwetsuur van Klaassen is ook van invloed op het handelen op de transfermarkt. Zo is Ajax niet van plan om Thulani Serero te laten gaan als de nummer tien inderdaad nog een tijdje in de lappenmand moet verblijven.

“Onze plannen met Serero hangen af van Klaassen. Als Davy afhaakt, wordt de spoeling op het middenveld ook weer wat dunner. Dan hebben we Serero keihard nodig als een van de vier middenvelders,” vervolgt De Boer.

“We zijn voor een nieuwe spits afhankelijk van het verkopen van spelers, alleen mogen Serero en ook Ricardo van Rhijn inderdaad niet weg. Ik moet toch elf spelers opstellen. We hebben geen echte rechtsback meer bij de selectie, dus dan mag Rica niet vertrekken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >